Ξεκίνησαν να αλωνίζουν οι παραγωγοί-μέλη του Συνεταιρισμού ΘΕΣγη.

Με αποδόσεις αυξημένες 10-15% σε σχέση με πέρσι, ξεκίνησαν να αλωνίζουν τα κριθαροχώραφα οι αγρότες που συνεργάζονται με τον Συνεταιρισμό ΘΕΣγη, όπως αναφέρει μιλώντας στο Agronewsbomb, ο γεωπόνος και πρόεδρος, κ. Παναγιώτης Καλφούντζος.

Όπως τονίζει ο Συνεταιρισμός κάνει συγκέντρωση και δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τιμή παραγωγού όσον αφορά στα ζωοτροφικά, ενώ τα βυνοποιήσιμα καλύπτονται από συμβάσεις με τιμή 24 λεπτά το κιλό. Συνολικά ο θΕΣγη αναμένεται να συγκεντρώσει μια ποσότητα της τάξης των 2.500 τόνων σε ζωοτροφικό, ενώ οι συμβάσεις για τη μπύρα αφορούν ακόμα τόσα.

“Τις προηγούμενες ημέρες δεν έχει καθοριστεί τιμή, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες”, προσθέτει, ενώ προσθέτει πως στα καλά χωράφια οι αποδόσεις ξεπερνούν και τα 500 κιλά το στρέμμα.

Ο κ. Καλφούντζος

“Εμείς τα βάζουμε μέσα τα κριθάρια, τα οποία έχουν και πολύ καλές ποιότητες, καθώς δεν έχουμε καμιά ζημιά”, διευκρινίζει, σημειώνοντας πως η τακτική των ανοικτών τιμών δεν καλύπτει τους παραγωγούς.

Featured Image

Ανακοίνωση του Συνεταιρισμού για την έναρξη στα αλώνια

Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας- ΘΕΣγη ενημερώνει τα μέλη του και τους συνεργαζόμενους παραγωγούς ότι ξεκίνησε η παραλαβή κριθαριού εσοδείας 2023. Για την δυνατότητα της κλειστής τιμής θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο site του Συνεταιρισμού μας www.thesgi.gr.Υπεύθυνοι επικοινωνίας: κ. Κούτουλας Γιώργος, Υπεύθυνος Εμπορίας Δημητριακών, τηλ. 6973513100 & κ. Τσαγγάρης Κώστας, Υπεύθυνος Logistics, τηλ. 6942522353.

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ για τις τιμές

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, δυστυχώς για τους παραγωγούς, η τάση στην τιμή είναι πτωτική. Τα κριθάρια μπύρας έχουν μεν 24 λεπτά, αλλά τα ζωοτροφικά δίνουν μάχη μήπως και κρατηθούν κοντά σε αυτά τα επίπεδα. Οι περισσότεροι παραγωγοί δεν θέλουν να πουλήσουν με 15 και 16 λεπτά, τιμή που διαρρέει το εμπόριο, ενώ οι χοιροτρόφοι λένε πως θέλουν μια τιμή στα 16-18 λεπτά παραδοτέο.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image