Εξαιρετικά λίγη από δω και πέρα η παραγωγή ντομάτας, λογική μια περαιτέρω άνοδος των τιμών για τον παραγωγό.

Ρεκόρ επταετίας έκανε η τιμή παραγωγού στη ντόπια ντομάτα τις προηγούμενες ημέρες, με τους παραγωγούς να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι.

Ο κ. Φώντας Δουλούμης

Ο κ. Φώντας Δουλούμης από τον Συνεταιρισμό Ανατολή δήλωσε στο Agronewsbomb τα εξής: “αυτό το Πάσχα πήγαμε πολύ καλά με το εμπόριο της ντομάτας, παρά το γεγονός ότι έγιναν εισαγωγές, ακόμα και πολύ κακής ποιότητας ντομάτας, από τρίτες χώρες. Το ντόπιο προϊόν έκανε ρεκόρ επταετίας στις τιμές, με μια μέση τιμή στα 1,40 ευρώ το κιλό. Στις δημοπρασίες, η τιμή ήταν από 1,20 μέχρι και 1,80. Το μόνο βέβαιο είναι ότι είχαμε καιρό να δούμε τέτοιες τιμές. Από την άλλη, λόγω του ήπιου χειμώνα, παρατηρείται κόπωση των φυτών. Έχουμε μπορώ να πω σχεδόν πάρει ήδη την περισσότερη παραγωγή και μένουν κάποιες ταξιανθίες”.

Featured Image

Ο κ. Θανάσης Παλούκης

Ο κ. Θανάσης Παλούκης, παραγωγός από την περιοχή Ακτίου Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας, που πουλάει ντομάτα στη Λευκάδα, στο Αγρίνιο και αλλού σε λαϊκές, ασχολείται χρόνια με τις θερμοκηπιακές αλλά και τις υπαίθριες καλλιέργειες. Όπως τονίζει στο Agronewsbomb, η ντομάτα έχει τώρα και θα συνεχίσει να έχει υψηλή τιμή παραγωγού, ελλείψει παραγωγής, εξαιτίας του κόστους, των ασθενειών, αλλά και της έλλειψης εργατικών. Σύμφωνα με τον κ. Παλούκη, τη ντομάτα ο καταναλωτής την αγοράζει σήμερα σε μια μέση τιμή άνω του 1,5 ευρώ το κιλό.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image