Για αντικειμενικές δυσκολίες όσον αφορά στη διαδικασία συγκέντρωσης των δικαιολογητικών που χρειάζονται κάνουν λόγο κύκλοι μελετητών μιλώντας στο Agronewsbomb.

Σε… Βατερλώ για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κινδυνεύει να μετατραπεί το τρέχον πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης, καθώς ακόμα κι αν δοθεί τελικά παράταση, όπως ζητούν οι γεωπόνοι και οι φορείς τους, οι χρόνοι που απαιτούνται για την συγκέντρωση των δικαιολογητικών που ζητά το πρόγραμμα, είναι άκρως απαγορευτικοί.

Σύμφωνα λοιπόν με κύκλους μελετητών, πρόβλημα υπάρχει με τα μητρώα αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων τα οποία για ελάχιστους μπορούν να εκδοθούν ηλεκτρονικά, τις βεβαιώσεις για γεωργικούς ελκυστήρες που εκδίδουν οι ΔΑΟΚ, τα κοινοτικά πρότυπα για την περίπτωση των κτηνοτρόφων (βγαίνουν από τις ΔΑΟΚ και τα κτηνιατρεία). Ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα με τους χρόνους συγκέντρωσης των χαρτιών υφίσταται για όσους παραγωγούς θέλουν να κατασκευάσουν κτίσματα, καθώς πρέπει να καταθέσουν τεχνικές εκθέσεις από τις διευθύνσεις γεωργίας, βεβαίωση χρήσης γης, σχέδια, κατόψεις, όψεις, τομές κ.λπ., αλλά και συμβολαιογραφικές πράξεις, με τους συμβολαιογράφους να σηκώνουν τα χέρια ψηλά σε πολλές περιπτώσεις.

Featured Image

Όπως εξελίσσεται η κατάσταση, παρά το μεγάλο ενδιαφέρον των αγροτών και των κτηνοτρόφων, το πρόγραμμα κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα ακόμα κι αν τελικά χορηγηθεί παράταση.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image