Έπρεπε να διαλυθεί το… σύμπαν στην Ουκρανία για να φθάσουν οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης, οι αιγοπροβατοτρόφοι, να πληρωθούν τις τιμές που εισπράττουν οι συνάδελφοί τους στην υπόλοιπη χώρα. Ακόμα και έτσι όμως ήρθε το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες μας γίνονται προσφορές σε κτηνοτρόφους ακόμα και για 1,50 ευρώ το κιλό.

Η καλή μέρα είχε όμως φανεί από το Σεπτέμβρη με τις ΕΑΣ Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου να ανακοινώνουν τιμή 1,30 ευρώ το κιλό. Ακολούθησε σήμερα η συμφωνία της ΕΑΣ Μυλοποτάμου για 1,40 στο πρόβειο γάλα με τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο της περιοχής να λέει το ναι.

Η πίτα του γάλακτος έχει μικρύνει επικίνδυνα στην Κρήτη από τη στιγμή που αγοράζουν γάλα και εταιρείες μεγάλες από την υπόλοιπη Ελλάδα. Και αυτό που προβλέπεται σύντομα να γίνει, είναι να ανεβούν κι άλλο οι τιμές και γιατί όχι να φθάσουν λόγω του ανταγωνισμού ακόμα και στα 1,60 με 1,70 το κιλό. Όπως έγινε και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μόνο που στην Κρήτη η παραγωγή φέτος, όμως μας λένε οι κτηνοτρόφοι δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 40 χιλιάδες τόνους…

Featured Image

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image