Ικανοποιημένοι οι παραγωγοί, αλλά τα κόστη είναι πολλά και μεγάλα.

Την προηγούμενη Τετάρτη ξεκίνησε να συγκομίζει θερμοκηπιακό καρπούζι ο κ. Νίκος Πασσάς από την εταιρεία Passas Fruits με έδρα στην Αμαλιάδα του νομού Ηλείας. Προβλήματα δεν υπάρχουν, οι αποδόσεις είναι καλές και οι τιμές επίσης.

Όπως αναφέρει στο Agronewsbomb ο Νίκος Πασσάς που καλλιεργεί 700 στρέμματα με καρπούζι η χρονιά ξεκίνησε καλά. Κι αυτό γιατί οι αποδόσεις ανάλογα το είδος δείχνουν να περνάνε τους 7 τόνους, ενώ έχει επιτευχθεί πρωιμότητα και τιμή παραγωγού 1 ευρώ το κιλό, δηλαδή πολύ ικανοποιητική. “Μετά την Κρήτη, βγήκαμε νωρίς στην αγορά και αυτό είναι το πλεονέκτημά μας. Ξεκινήσαμε να βγάζουμε καρπούζι θερμοκηπίου την προηγούμενη Τετάρτη και συγκεκριμένα τα πιο μικρά σε μέγεθος που πάνε στην εσωτερική αλλά και στην εξωτερική αγορά. Τώρα κόβουμε και τα πιο μεγάλα σε μέγεθος με αποδόσεις άνω των 7 τόνων το στρέμμα, αλλά και με έξοδα άνω των 1.000 ευρώ το στρέμμα. Κάνουμε όλες τις καλλιεργητικές φροντίδες και έχουμε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Σαν παραγωγή φέτος αναμένουμε άνω των 5.500 τόνων”, προσθέτει ο ίδιος.

Featured Image

Ο κ. Νίκος Πασσάς

Κρήτη: Καλή χρονιά, από τα 1,30 άρχισαν οι τιμές παραγωγού

Πολύ καλά ξεκίνησε η χρονιά για το καρπούζι και στην Κρήτη, με τους αγρότες να κόβουν τα πρώτα εδώ και αρκετές εβδομάδες και πριν το Πάσχα. Όπως μας ανέφερε ο Γιώργος Τσικνάκης, παραγωγός από τη Μεσσαρά, οι αποδόσεις ποικίλουν ανάλογα τον παραγωγό και πώς βρήκε ο καιρός τα καρπούζια, ενώ οι τιμές άρχισαν από τα 1,30 ευρώ το κιλό και τώρα είναι στα 70 λεπτά το κιλό.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image