Στο κατάμεστο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Λαμιέων πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτική Πολιτικής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι αγρότες που παραβρέθηκαν είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν τα ερωτήματα τους και να λάβουν απαντήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Ευάγγελος Σημανδράκος και η Γενική Διευθύντρια Όλγα Μωραΐτου ενώ τον συντονισμό είχε η Προϊσταμένη της Περιφερειακής Μονάδας Λαμίας του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., Χαρά Ζησίμου.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν τα νέα δεδομένα της νέας ΚΑΠ στη δήλωση ΟΣΔΕ.

Featured Image

Να μην αγχώνονται κάλεσε τους αγρότες η κα Ζησίμου καθώς χρειάζεται χρόνος για προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Σύμφωνα με την ίδια, δεν υπάρχει καταληκτική φέτος στις δηλώσεις και θα μπορούν οι αγρότες να κάνουν τροποποιήσεις έως και λίγο πριν την προκαταβολή της πρώτης δόσης.

Εκπρόσωποι ΚΥΔ που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αλλά και απλοί αγρότες δεν παρέλειψαν να εκφράσουν τον προβληματισμό τους για τη μεγάλη καθυστέρηση στις διαδικασίες, καθώς όπως είπαν δεν υπάρχει ακόμα επί της ουσίας έτοιμη εφαρμογή όπως τα άλλα χρόνια για να δουλευτούν οι δηλώσεις και ο χρόνος πλέον πιέζει πολύ.

Newsroom Agronewsbomb με πληροφορίες από Star Λαμίας

Featured Image