Αποζημιώσεις ύψους 38,5 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 από τον ΕΛΓΑ σε 6.412 δικαιούχους στις ΠΕ της Πελοποννήσου και ορισμένων άλλων περιοχών τις χώρας.

Η πληρωμή αφορούσε την εξόφληση των πορισμάτων για τις ζημίες, τις οποίες προκάλεσε το ακραίο καιρικό φαινόμενο «Daniel» στην Πελοπόννησο. Το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων καταβλήθηκε στην Π.Ε. Κορινθίας, ύψους 33,7 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης: «η κυβέρνηση με απόλυτη συνέπεια υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς τους πληγέντες. Η εξόφληση των πορισμάτων, χάρη στις εντατικές προσπάθειες της διοίκησης και των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ, πραγματοποιείται εγκαίρως και πάντως νωρίτερα από την δέσμευση της κυβέρνησης να έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις στο σύνολό τους, για κάθε πληγείσα περιοχή, μέχρι την 30η Ιουνίου 2024. Συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό των αγροτών μας και εντατικοποιούμε την προσπάθεια για ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν από θεομηνίες».

Στη Θεσσαλία

Featured Image

Την Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 καταβάλλεται το ποσό των 12 εκατ. ευρώ για ζημιές του 2023 – εκτός των θεομηνιών – σε παραγωγούς της Θεσσαλίας, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας για ζημιές από χαλάζι και άλλα αίτια.

Η εξόφληση των ζημιών ύψους 110 εκατ. ευρώ από τις θεομηνίες «Daniel» και «Elias» προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί το 2ο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου 2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb, η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων με το σημερινό πακέτο έχει ξεκινήσει, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image