Καμπανάκι κινδύνου για τους τριφυλλάδες όλης της χώρας.

Αντιμέτωπη με μια κρίση διαρκείας είναι οι τριφυλλάδες της χώρας μας καθώς οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται και αυτές τις ημέρες αλλά και αυτή την εβδομάδα, ενώ οι καιρικές αστάθειες, με βάση τις προγνώσεις, είναι πολύ πιθανό να συνεχιστούν για όλο τον Ιούνιο.

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας έχουν χαθεί και τα δυο χέρια, ενώ όπως αναφέρουν αγρότες στο Agronewsbomb, είναι εξαιρετικά πιθανό να χαθεί σε πολλές περιπτώσεις και το τρίτο χέρι.

Βασίλης Πανάκογλου: Πιθανές κινήσεις των κυμάτων rossby τις επόμενες έξι εβδομάδες στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Μελέτη του πολλαπλού δείγματος των βασικών προγνωστικών μοντέλων για τον επόμενο ενάμιση μήνα. Μέσω αυτού του τρόπου μπορούμε να έχουμε μία γενική εικόνα του μοτίβου του καιρού που θα επικρατήσει στον Ευρωπαϊκό χώρο χωρίς λεπτομέρειες. Μπορούμε να έχουμε μία εικόνα για τις περιοχές που θα επηρεάζονται από αστάθειες και μία γενική εικόνα για τις περιοχές με υψηλότερες και χαμηλότερες θερμοκρασίες των κανονικών.

28 Μαΐου έως 1 Ιουνίου.

Χαμηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες σε πολλά τμήματα της ανατολικής Ευρώπης συμπεριλαμβανομένων και των βορειότερων τμημάτων της χώρας μας. Αρκετά θερμότερη κατάσταση στην ιβηρική Χερσόνησο και τη Σκανδιναβία.

Έντονη αστάθεια σε πολλά τμήματα της κεντρικής ανατολικής και νότιας Ευρώπης. Αρκετές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας σε πολλά τμήματα του Ιονίου της ηπειρωτικής χώρας και του κεντρικού και βορείου Αιγαίου στη χώρα μας.

2 έως 6 Ιουνίου.

Χαμηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Υψηλότερες στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής και βόρειας Ευρώπης. Χαμηλότερες από τις κανονικές ελαφρώς και στη χώρα μας.

Αστάθεια στην κεντρική κυρίως Ευρώπη και τμήματα των Βαλκανίων και της Σκανδιναβίας μακριά από τη θάλασσα. Τοπικές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας σε τμήματα της δυτικής και βόρειας χώρας κυρίως ενώ στα ανατολικά και νότια θα αρχίσει να βελτιώνεται σημαντικά.

7 έως 11 Ιουνίου.

Ελαφρώς χαμηλότερες από τις κανονικές στην κεντρική Ευρώπη και τμήματα της Τουρκίας. Σημαντικά υψηλότερες στην δυτική και κεντρική Μεσόγειο και τμήματα της βόρειας Ευρώπης. Κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή στη χώρα μας.

Συνεχίζεται η αστάθεια έντονη στη νότια Σκανδιναβία και το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης. Περιορισμένη αστάθεια κυρίως στα βορειότερα τμήματα της χώρας μας βελτιωμένος ο καιρός στα κεντρικά και νότια.

12 έως 16 Ιουνίου.

Υψηλότερες θερμοκρασίες στη Σκανδιναβία την Ιβηρική Χερσόνησο και την κεντρική Μεσόγειο, κανονικές η λιγο χαμηλότερες στα υπόλοιπα τμήματα της Ευρώπης. Κανονικές θερμοκρασίες στη χώρα μας.

Έντονη αστάθεια στην κΚεντρική Ευρώπη και τμήματα της Σκανδιναβίας και των Βαλκανίων μακριά από τη θάλασσα. Επανέρχεται η αστάθεια στην δυτική κεντρική και βόρεια χώρα πολύ καλύτερος ο καιρός στα υπόλοιπα νησιώτικα παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα της χώρας.

17 έως 21 Ιουνίου.

Κανονικές θερμοκρασίες στην βόρεια και ανατολική Ευρώπη οι υψηλότερες από τις κανονικές στην Ιβηρική Χερσόνησο την Ιταλία και την κεντρική Μεσόγειο. Κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή στην χώρα μας με τάση ανόδου στα δυτικά.

Σημαντική αστάθεια σε τμήματα της κεντρικής Ευρώπης στο εσωτερικό της Σκανδιναβίας της Ιβηρικής χερσονήσου και μεγάλο μέρος των βορείων Βαλκανίων. Τοπικές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας και στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα ενώ κάποια φαινόμενα φαίνεται να σημειώνονται και σε νησιωτικά τμήματα του κεντρικού και βορείου Αιγαίου.

22 έως 26 Ιουνίου.

Σημαντικά χαμηλότερες από τις κανονικές σε όλη την κεντρική και ανατολική Ευρώπη , υψηλότερες μόνο στην Ιβηρική χερσόνησο. Χαμηλότερες από τις κανονικές και στη χώρα μας ιδιαίτερα στα κεντρικά βόρεια και ανατολικά τμήματα αυτής.

Η αστάθεια συνεχίζεται στο εσωτερικό της Σκανδιναβίας και της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως. Τοπικές μπόρες και στην δυτική κεντρική και βόρεια χώρα ενώ αρκετά καλύτερος στα ανατολικά και νότια πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

27 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου.

Κανονικές και ελαφρώς χαμηλότερες στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής βόρειας και ανατολικής Ευρώπης οι θερμοκρασίες. Υψηλότερες μόνο στην Ιβηρική χερσόνησο τη Γαλλία και την Αγγλία. Κανονικές και ελαφρώς χαμηλότερες στη χώρα μας ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια.

Έντονη αστάθεια στο εσωτερικό της Σκανδιναβίας και στην κεντρική Ευρώπη μακριά από τη θάλασσα. Τοπικές μπόρες και στην δυτική κεντρική και βόρεια χώρα οχι μεγάλης έντασης και διάρκειας.

2 έως 6 Ιουλίου.

Σημαντικα χαμηλότερες οι θερμοκρασίες στην ανατολική Ευρώπη κανονικές και ελαφρώς υψηλότερες στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βόρειας. Ελαφρώς χαμηλότερες στην ανατολική και βόρεια χώρα κανονικές στα δυτικότερα τμήματα.

Συνεχίζεται η έντονη αστάθεια στην δυτική Ευρώπη και κατά τόπους σε τμήματα της ανατολικής μακριά από τη θάλασσα.Τοπικά φαινόμενα τις θερμές ώρες της ημέρας μόνο στη δυτική και βόρεια χώρα ενώ θα υπάρχουν και πολύ μεγάλα διαστήματα με καλό καιρό στην ανατολική και νότια παραθαλάσσια ,πεδινή και νησιωτική χώρα.

7 έως 11 Ιουλίου.

Σημαντικά υψηλότερες θερμοκρασιες στη βόρεια Ευρώπη και ειδικά στη Σκανδιναβία κανονικές ή ελαφρώς υψηλότερες στα υπόλοιπα τμήματα. Ελαφρώς υψηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα μας.

Έντονη αστάθεια στην κεντρική Ευρώπη. Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κάποια μεμονωμένα φαινόμενα στα ορεινά κυρίως της δυτικής και βόρειας χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ