Από προχτές το έγραψε το Agronewsbomb σε αποκλειστικό ρεπορτάζ ότι οι αγρότες θα είχαν συνάντηση με τον ΥπΑΑΤ την μέρα του Παναγροτικού Συλλαλητηρίου και πράγματι ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς, “δέχθηκε σήμερα και συζήτησε με αντιπροσωπεία των αγροτών που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Βάθη”, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του ΥπΑΑΤ. Αλίμονο, “δέχτηκε σήμερα και συζήτησε”!!!!!

Ο κ. Γεωργαντάς, λοιπόν, παρέλαβε τα αιτήματα των αγροτών και μετά τη συνάντηση δήλωσε τα εξής: «H πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ υποδέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία από τους αγρότες που διαδήλωναν, εκφράζοντας την έντονη αγωνία  τους για την αύξηση του κόστους παραγωγής. Τους ενημερώσαμε ότι έγινε δεκτό το αίτημα  της Ελλάδας και άλλων χωρών και ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την ενεργοποίηση 500 εκατομμυρίων από το αποθεματικό κρίσης. Είναι ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα, που αποδεικνύει ότι η Ε.Ε. αντιλαμβάνεται την ανάγκη να στηριχθεί ο αγροτικός τομέας αυτήν την περίοδο. Θα συνεχίσουμε να προβάλουμε σε κάθε ευρωπαϊκό θεσμό την ανάγκη περαιτέρω στήριξης των αγροτών μας. Θα θέσουμε όλα σχετικά ζητήματα στο Συμβούλιο Υπουργών της Δευτέρας και αξιοποιώντας τους εθνικούς πόρους που ήδη διατίθενται, αλλά και την ευρωπαϊκή στήριξη, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους παραγωγούς μας στη δύσκολη αυτή περίοδο».

Πέταξε, λοιπόν, τη μπάλα στην εξέδρα ο Υπουργός ΑΑΤ αναφερόμενος στο αποθεματικό κρίσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποφεύγοντας να αναφερθεί “στα του οίκου μας”, όπως είναι ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο. Ας μην ξεχνάμε ότι το σημερινό Παναγροτικό Συλλαλητήριο ήρθε ως συνέχεια των μπλόκων του Φλεβάρη και τις τότε υποσχέσεις για τα 60 εκατομμύρια που θα έδιναν στους αγρότες.

Το Παναγροτικό Συλλαλητήριο της 18/3/2022 έλαβε τέλος με τους αγρότες να παίρνουν γενικόλογες υποσχέσεις για “αξιοποίηση εθνικών πόρων”. Όμως, δεν θα σταματήσουν κι αν δεν δικαιωθούν θα γίνει Κιλελέρ.

Featured Image

Οι αγρότες δεν έχουν ανάγκη “μποναμά” αλλά “ανάσας” για να κινηθεί ο πρωτογενής τομέας και αυτό το “οξυγόνο” λέγεται άμεση αποδέσμευση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων.

Το Agronewsbomb έγκυρα και έγκαιρα θα σας ενημερώνει για την εξέλιξη των εξαγγελιών.

Agrogata

Featured Image