Με την τιμή του σιταριού να σημειώνει χθες νέα άνοδο μετά την επίθεση της Ρωσίας σε ουκρανικό λιμάνι στον ποταμό Δούναβη, κλιμακώνοντας την ένταση γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα, οι συνέπειες στην Ελλάδα χτυπούν την πόρτα των αρτοποιών, αλλά και τον καταναλωτών, που θα βρεθούν για ακόμη μία φορά αντιμέτωποι με ανατιμήσεις.

Ερωτηθείς στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» στο Open TV τι θα πρέπει να περιμένουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος ήταν ιδιαίτερα απαισιόδοξος: «Αρχές του μήνα καταγράφηκε μία αύξηση 15% στα σιτηρά. Στις 3 Αυγούστου είχαμε ενημέρωση από την αλευροβιομηχάνια ότι επίκειται αύξηση στα άλευρα της τάξεως του 7-10%. Στις 8 Αυγούστου παραλάβαμε άλευρα αυξημένα κατά 10%. Θεωρήσαμε αδικαιολόγητη και πολύ βιαστική αυτή την αύξηση. Διότι, πότε έγιναν νέες εισαγωγές σιτηρών, πότε αυτά αλευροποιήθηκαν και ήρθαν στα χέρια μας αυξημένα!».

«Ζητήσαμε την παρέμβαση της κυβέρνησης, γιατί πράγματι υπάρχουν αποθέματα που η αλευροβιομηχανία και οι έμποροι τα έχουν προμηθευτεί με πολύ χαμηλότερες τιμές», τόνισε ο κ. Μούσιος.

Ερωτηθείς αν οι αυξημένες τιμές, κατά 7-10%, στις τελευταίες παραδόσεις άλευρων, θα επηρεάσουν την τιμή του ψωμιού, ο κ. Μούσιος τόνισε: «Σε αυτή τη φάση θα απορροφήσουμε τις αυξήσεις, περιμένοντας τις εξελίξεις. (…) Κρατάμε στάση αναμονής… Ολα έγιναν βιαστικά», ενώ έκανε λόγο για ένα «κερδοσκοπικό παιχνίδι» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Newsroom Agronewsbomb

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ