Για ακόμα μια χρονιά η συνεταιριστική οργάνωση των συκοπαραγωγών, ΣΥΚΙΚΗ, στηρίζει τα μέλη της, αποφασίζοντας σημαντικές αυξήσεις στις τιμές αγοράς των σύκων, παρά τη δύσκολη διεθνή συγκυρία όσον αφορά το κόστος μεταποίησης, μεταφοράς και προώθησης στις αγορές.

Η ΣΥΚΙΚΗ ανακοίνωσε σήμερα αύξηση των τιμών σε σχέση με πέρσι, που και πάλι είχαν αυξηθεί, από 30 μέχρι 5 λεπτά του ευρώ με τον πρόεδρο, κ. Παπαγεωργίου να τονίζει στο Agronewsbomb ότι “υπάρχουν ζημιές από τον καύσωνα και η παραγωγή είναι μειωμένη. Ζημιές έχουμε και από τις βροχές, οι οποίες αν συνεχιστούν θα δημιουργήσουν μεγάλο θέμα. Το καλό είναι πως κατά μέσο όρο έχουμε τιμές φέτος για τον παραγωγό 12 και κάτι % πάνω από πέρσι.

Οι νέες τιμές αποφασίστηκαν από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΥΚΙΚΗΣ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του προέδρου της ΣΥΚΙΚΗΣ, Παναγιώτη Παπαγεωργίου, οι τιμές καθορίστηκαν αφού «εκτιμήθηκαν οι επικρατούσες συνθήκες της παραγωγής και διάθεσης των ξηρών σύκων. Αποφασίστηκε ομόφωνα να δοθούν αυξήσεις σε όλες τις ποιότητες των σύκων και επομένως οι τιμές αγοράς ξηρών σύκων από τους συκοπαραγωγούς για το έτος 2023 διαμορφώνονται ως εξής:

ΞΗΡΑ ΣΥΚΑ ΕΣΟΔΕΙΑΣ 2023

Ποιότητα Α’ 2,70€ /κιλό

Ποιότητα Β΄ 2,50€ /κιλό

Ποιότητα Γ΄ 1,65€ /κιλό

Ποιότητα Δ΄ 1,40€ /κιλό

Featured Image

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΞΗΡΑ ΣΥΚΑ ΕΣΟΔΕΙΑΣ 2023

Ποιότητα Α΄ 3,20€ /κιλό

Ποιότητα Β΄ 2,90€ /κιλό

Ποιότητα Γ’ 2,40€/κιλό

Ποιότητα Δ΄ 2,20€ /κιλό

Πέρσι οι τιμές στη Α’ και Β’ ποιότητα ήταν 30 λεπτά χαμηλότερες, στη Γ’ ποιότητα 20 λεπτά και στη Δ’ ποιότητα 15 λεπτά. Στα βιολογικά οι τιμές φέτος είναι αυξημένες κατά 10 λεπτά στην Α’ και Β’ ποιότητα και κατά 5 λεπτά στη Γ’ και Δ’ ποιότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, η χρονιά είναι όψιμη και το μάζεμα έχει δρόμο ακόμα μπροστά.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image