Ένα απρόσμενο πρόβλημα σχετικά με την κατανομή της αναδιανεμητικής ενίσχυσης για το 2023 φέρεται να αντιμετωπίζουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα σχετίζεται με την κατανομή του ποσού, αλλά καταβάλλονται προσπάθειες για την επίλυσή του.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, στόχος του ΟΠΕΚΕΠΕ φαίνεται να είναι η πίστωση των λογαριασμών των παραγωγών από την Πέμπτη, ώστε να υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί το ποσό στις τράπεζες όλων των δικαιούχων. Αν πάλι γίνει πρωί ή μεσημέρι Παρασκευής η πίστωση των λογαριασμών, τότε υπάρχει πιθανότητα, χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι να πάνε ταμείο την επόμενη εβδομάδα.

Featured Image

Αναφορικά, τώρα, με την εξισωτική αποζημίωση και συγκεκριμένα την προκαταβολή για το 2023, όπως λένε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ “η πληρωμή μάλλον πάει για την επόμενη εβδομάδα, όπως άλλωστε γίνεται παραδοσιακά”. Εδώ βέβαια επισημαίνεται ότι θα μπορούσε να καταβληθεί προσπάθεια για ταυτόχρονη πληρωμή ενιαίας και εξισωτικής, ώστε να μετριαστούν οι αντιδράσεις των παραγωγών, από τα κουρεμένα ποσά, λόγω σύγκλισης, monitoring κ.λπ. όπως και να δοθεί ένα μέρος των οικολογικών σχημάτων…

Για το πρόγραμμα σπάνιων-αυτόχθονων φυλών, τώρα, η προκαταβολή για όσους πήραν παράταση, φαίνεται πως στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν υπάρχει… βιασύνη, μιας και επειδή μιλάμε για αγρο-περιβαλλοντικό πρόγραμμα, δεν υπάρχει υποχρέωση να πληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image