Απέστειλαν επιστολή προς το ΥπΑΑΤ στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν:

“Είμαστε υπέρ ενός προγράμματος γενετικής βελτίωσης της Φυλής το οποίο θα είναι μακροχρόνιο, μιας και απαιτούνται συνδυαστικές δράσεις από πολλούς τομείς, καθώς οι χρόνοι που απαιτούνται για σοβαρά προγράμματα γενετικής βελτίωσης και μάλιστα για ένα τέτοιο ζώο εκτατικής εκτροφής και αξίας, είναι μεγάλοι.

Όλες οι ιδιότητες ή τα χαρακτηριστικά των παραγωγικών ζώων ελέγχονται, από γονίδια που βρίσκονται στα χρωματοσώματα, αλλά ιδιότητες με οικονομική σημασία επηρεάζονται πολύ σπάνια από ένα ή ορισμένα μόνο γονίδια, συνήθως ελέγχονται από εξαιρετικά πολύπλοκους γενετικούς και βιοχημικούς μηχανισμούς και ταυτόχρονα επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από το περιβάλλον( διατροφή, συνθήκες διαβίωσης, κλιματικές συνθήκες κ.λπ.). Ως συνέπεια η διαδικασία γενετικής βελτίωσης είναι εξαιρετικά δύσκολη και πολύπλοκη και απαιτεί συνδυασμό μακροχρόνιας έρευνας, πρακτικής εφαρμογής οργάνωσης και παρακολούθησης των αποτελεσμάτων.

Οι συνδυαστικές δράσεις που απαιτούνται είναι και πολλές και μακροχρόνιες. Χρειάζονται εκατοντάδες ώρες παρακολούθησης των ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον και στις εκτροφές.

Όσον αφορά το χαρακτήρα τους, στις συνήθειές τους, στην ανθεκτικότητα τους, είμαστε υπέρ προγράμματος γενετικής βελτίωσης της Φυλής πού να γίνει συλλογικά και πανελλήνια με όλους τους αναγνωρισμένους φορείς των παραγωγών.

Είμαστε υπέρ σε ένα ενιαίο πανελλήνιο και ένα μόνον πρόγραμμα γενετικής βελτίωσης που θα περιλαμβάνει αυστηρά ήπιας μορφής βελτιώσεις όπως συνθήκες διαβίωσης των ζώων στην εκτροφή, θέματα διαχείρισης των ζώων, όπως η αιμομιξία, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και αυστηρά πάντα σε εκτατικής και ημι-εκτατικής μορφής εκτροφές, αποκλείοντας βιομηχανοποιημένες εκτροφές καθώς το ζώο προορίζεται για εκτατικής και ημι-εκτατικής εκτροφής σχήματα.

Δεν θα πρέπει να γίνει καμία παρέμβαση όσον αφορά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Φυλής και καμία παρέμβαση όσον αφορά τα σωματότυπα εξωτερικά χαρακτηριστικά της Φυλής.

Παρεμβάσεις όπως η προβολή και η διαφήμιση μας βρίσκουν σύμφωνους. Για όλους αυτούς τους λόγους προβαίνουμε και καταθέτουμε την άποψή μας με την σημερινή μας επιστολή.

Featured Image

Δικαιούμαστε να έχουμε λόγο άποψη και πρόταση καθώς πρόκειται για τα δικά μας ζώα πού εκτρέφουμε στις δικές μας εκτροφές που έχουμε επενδύσει και χρήματα αλλά και πολύτιμο χρόνο και οποιουδήποτε αποτέλεσμα αυτών των προγραμμάτων είτε αρνητικό ή θετικό επηρεάζει άμεσα Και μόνον εμάς. Εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα πληρώσουμε τις συνέπειες όποιες και αν είναι αυτές. Η εμπειρία μας είναι πολύτιμη αλλά και απαραίτητη. Για αυτούς λοιπόν τους λόγους η σημερινή μας πρόταση βάσει λογικής και προγραμματισμού είναι Δίκαια, είναι λογική πρέπει να εισακουστεί και να γίνει δεκτή.

Κυροχρίστος Κων.

Λαφιωτάκη Μαρ.

Πότσιος Χρη.

Νίκας Παν.

Ζαφείρης Παν.

Στοιχεία Επ.:6999854548″.

Featured Image