Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Εντείνουν τις προσπάθειες οι επιτελείς στον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα Αυγενάκη για τις επερχόμενες πληρωμές.

Με τα σημερινά δεδομένα και όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες μας, προτεραιότητα έχει δώσει ο μηχανισμός του οργανισμού στις πληρωμές των συνδεδεμένων ύψους 225 εκατ. ευρώ και των οικολογικών σχημάτων, ύψους 425 εκατ. ευρώ, ούτως ώστε να πληρωθούν οι χιλιάδες δικαιούχοι το Μεγαλοβδόμαδο, άσχετα, αν θεωρείται πολύ δύσκολο να πληρωθούν όλα αυτά τα χρήματα μαζί πριν το Πάσχα.

Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα σε σχέση με τα οικολογικά σχήματα, καθώς εκκρεμεί να βρεθεί ο… “αλγόριθμος” για την πληρωμή δεδομένου ότι το μπάτζετ δεν επαρκεί, αλλά και γιατί δεν έχουν ακόμα εκδοθεί εφαρμοστικές αποφάσεις.

Σε σχέση δε με άλλα καθεστώτα, όπως εκείνο των μικρών νησιών του Αιγαίου πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να δοθούν τώρα. Τέλος, οι συνδεδεμένες ζωικών παίζει πότε θα πληρωθούν, ενώ πολλή δύσκολη… άσκηση πρέπει να θεωρείται η πληρωμή των συνδεδεμένων καλαμποκιού και οσπρίων πριν το Πάσχα.

Featured Image

Για τα παλιότερα έτη και τις απλήρωτες επιδοτήσεις, όπως του 2021, 2022 για παράδειγμα, τα τελευταία δεδομένα, που δύσκολα θα αλλάξουν, τοποθετούν χρονικά την πληρωμή για μετά το Πάσχα.

Ωστόσο, κάποιες πληρωμές, πριν το Πάσχα, όπως έχουμε ξαναγράψει, θα αφορούν τα απλήρωτα κονδύλια των 88 εκατ. ευρώ που δεν δόθηκαν τον Οκτώβριο και το Δεκέμβριο, μεταξύ αυτών και περιπτώσεις monitoring.

Ευχής έργο θα είναι να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληρωμές άμεσα, αλλά αν δεν έχουν ποιότητα (και ποσότητα), θα μιλάμε και πάλι για ένα ακόμα Βατερλό…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image