Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης έκανε λόγο για αποκατάσταση της αδικίας ρίχνοντας για μια ακόμα φορά την ευθύνη στην πρώην διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ αλλά και το ξεπάγωμα τον δεσμευμένων ΑΦΜ φέρνει ζεστό χρήμα σε αγρότες της Κρήτης, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» στην ΚΡΗΤΗ TV ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης. Μάλιστα το «ζεστό» χρήμα θα έρθει μέχρι το Πάσχα αφορά πολλά υπόλοιπα.

Ήδη δρομολογούνται οι εξελίξεις για τα 16.500 δεσμευμένα ΑΦΜ που στο σύνολο τους είναι από την Κρήτη. Αυτή μάλιστα η εξέλιξη έφερε και την αρνητική δέσμευση πολλών τραπεζικών λογαριασμών αγροτών.

Όπως τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης μέχρι το Πάσχα θα έχουν αποδεσμευτεί πάνω από 2.500 ΑΦΜ μιας και οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Featured Image

Την ίδια ώρα ανοίγει ο δρόμος και για ξεχασμένα ΑΦΜ από το 2.000 που κανένας δεν ενεργοποίησε προκαλώντας τον αρνητικό σχολιασμό του υπουργού αλλά και την παρέμβαση για να ανοίξουν οι διαδικασίες, σύμφωνα με τη neakriti.gr.

Παράλληλα ανοίγει και ο δρόμος για να λάβουν χρήματα που δεν πήραν ποτέ και αγρότες που είχαν δικαιωθεί δικαστικά εξέλιξη που θα φέρει και σε αυτούς ως δικαιούχους οικονομικές ενισχύσεις που δεν έλαβαν.

Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης έκανε λόγο για αποκατάσταση της αδικίας ρίχνοντας για μια ακόμα φορά την ευθύνη στην πρώην διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ τόνισε πως την επόμενη ελαιοκομική περίοδο δεν θα υπάρξουν αδικίες αλλά και απώλεια χρημάτων στο θέμα των επιδοτήσεων.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image