Αποδοτική φέτος η καλλιέργεια για τους παραγωγούς, καθώς δεν υπάρχουν τονάζ.

Με ασφαλώς θετικό πρόσημο βαίνει η χρονιά στη ντομάτα βελανίδι, καθώς και ζήτηση υπάρχει, αλλά η προσφορά είναι μειωμένη.

Ως εκ τούτου, όπως μας λέει ο Ηλίας Κωστάκος, παραγωγός ντομάτας από τη Σκάλα Λακωνίας με πρατήριο και στην Κω, οι τιμές στις κεντρικές λαχαναγορές έφτασαν τα 4 με 6 ευρώ το κιλό. Ο κ. Κωστάκος, όπως λέει στο Agronewsbomb θα προχωρήσει σε φυτεύσεις το χειμώνα, για να βγάλει παραγωγή τον Απρίλιο.

Στην Κρήτη, σύμφωνα με τον Γιώργο Χαλκιά, από την οργάνωση παραγωγών Κουντούρας, η καλοκαιρινή καλλιέργεια άφησε χρήματα στους παραγωγούς, ενώ τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι πολύ μικρή η παραγωγή σε ντομάτα βελανίδι και οι τιμές είναι πάνω από 5 ευρώ το κιλό.

Featured Image

“Και πέρσι είχε καλή τιμή το βελανίδι, αλλά φέτος, έχει σπάσει κάθε ρεκόρ”, τονίζει ο κ. Χαλκιάς, ο οποίος υπογραμμίζει πως οι πρώτες κοπές σε 60-70 ημέρες από το Σεπτέμβριο θα είναι σε μελιτζάνα, πιπεριά και μετά αγγούρια και ντομάτες.

Στην Αθήνα πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, υπάρχουν μανάβικα ακριβά που φθάνουν να πωλούν ντομάτα βελανίδι προς 8 και 9 ευρώ το κιλό…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image