Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης πραγματοποίησε χθες συνάντηση με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή μας και έθεσε το ζήτημα της αποζημίωσης των πυρόπληκτων, σημειώνοντας ότι εκτός από τις ζημίες κατοικιών, καταστροφές υπέστησαν κτηνοτροφικές μονάδες, καλλιέργειες και ζωοτροφές. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι αρχικά οι πληγέντες θα πρέπει να προβούν σε δηλώσεις των ζημιών και στη συνέχεια θα γίνει η επιβεβαίωση των δηλώσεων εκ μέρους της Περιφέρειας. Αμέσως μόλις αποσταλούν οι δηλώσεις από την Περιφέρεια, θα προχωρήσει η διαδικασία της καταβολής των αποζημιώσεων.

Featured Image

Επίσης, ο Βουλευτής έθιξε για μία ακόμη φορά το ζήτημα των αποζημιώσεων των αγροτών των οποίων η παραγωγή έχει υποστεί σοβαρότατη ζημία εξαιτίας της πτώσης του αεροσκάφους ANTONOV στις 17 Ιουλίου 2022 στην περιοχή Αντιφιλίππων του Δήμου Παγγαίου Καβάλας.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά τον Υφυπουργό, που για μία ακόμη φορά άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ζητήματα που του έθεσα και θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες προς διευθέτηση τους».

Featured Image