Στη Βουλή φέρνουν, ο Βουλευτής Ρεθύμνης και Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μανόλης Χνάρης, από κοινού με το Βουλευτή Κοζάνης και Υπεύθυνο του Κοινοβουλευτικού Τομέα Οικονομικών, Παρασκευά Κουκουλόπουλο, το αίτημα των Ελλήνων κτηνοτρόφων για την κατεπείγουσα, κατά προτεραιότητα και χωρίς γραφειοκρατία αποκατάσταση των πληγέντων κτηνοτρόφων από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Οι ως άνω Βουλευτές, προέβησαν στην κατάθεση Αναφοράς στη Βουλή των Ελλήνων, σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. 266/28-08-2023 επιστολής του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), με την οποία εκφράζεται η έντονη ανησυχία τους για το τεράστιο πλήγμα που προκλήθηκε στους κτηνοτρόφους από τις πυρκαγιές ανά την επικράτεια, σε ζωικό κεφάλαιο, υποδομές (στάβλοι, στάνες), βοσκοτόπια, χωράφια, αποθήκες, εξοπλισμό, ζωοτροφές, σπίτια.

Επισημαίνουν δε ακόμα ότι, σε περίπτωση μη πραγματοποίησης των ανωτέρω ενεργειών, όπως αναφέρεται και στην προρρηθείσα επιστολή, ότι: « … ενόψει του επερχόμενου χειμώνα, η πλήρης καταστροφή των συναδέρφων που επλήγησαν θα είναι γεγονός, με επιπτώσεις στην παραγωγή γάλακτος και κρέατος…».

Τέλος, υπογραμμίζουν ότι, επειδή τα διαλαμβανόμενα στην ως άνω επιστολή, τεκμηριώνουν εύλογα και δίκαια αιτήματα των κτηνοτρόφων, αιτήθηκαν την άμεση δρομολόγηση όλων των απαραίτητων ενεργειών, με σκοπό την ταχεία ικανοποίηση των εν λόγω αιτημάτων καθώς επίσης και τη σχετική ενημέρωση της Βουλής.

Newsroom Agronewsbomb

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ