Πρώτο το Agronewsbomb είχε αποκαλύψει ότι ο ΕΛΓΑ δεν πρόκειται να παρέμβει με κανένα τρόπο – όπως έκανε με άλλα προϊόντα – για να καλύψει τις ζημιές από την ακαρπία.

Στις 3-6 Ιουνίου ο υπουργός θα βρίσκεται στην Κόρδοβα για το άτυπο συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της ΕΕ. Εκεί, όπως έχει άλλωστε δηλώσεις και στους εκπροσώπους του ΣΑΣΟΕΕ πρόσφατα, αναμένεται να θέσει το ζήτημα ενίσχυσης της Ελλάδας με πόρους από την ΕΕ, πέραν αυτών των ελάχιστων (κοντά 16 εκατ.) που αντιστοιχούν στο αποθεματικό κρίσης.

Αυτό που επιδιώκει η ελληνική πλευρά είναι έξτρα χρηματοδότηση, όπως έγινε με τα κορονοπακέτα, με τα οποία ενισχύθηκε τόσο ο πρωτογενής τομέας, όσο και η μεταποίηση.

Featured Image

Προς τούτο και όσον αφορά στην ελιά, η αξία εξαγωγών της οποίας περνάει τα 600 εκατ. ευρώ (στοιχεία 2022), έχει κάνει παρέμβαση και η ΠΕΜΕΠΕ στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προφανώς γιατί λόγω έλλειψης πρώτης ύλης, θα υπάρξει πρόβλημα στις εξαγωγές, πόσο μάλλον φέτος που οι ελαιοπαραγωγοί ειδικά στις βρώσιμες, θα κατευθυνθούν προς την ελαιοποίηση…

Το αν θα δώσει η ΕΕ χρήματα θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image