Επί του παρόντος, το Thrips parvispinus είναι ένα από τα παράσιτα που ανησυχούν περισσότερο τους παραγωγούς θερμοκηπίου, ειδικά στις καλλιέργειες πιπεριάς, μελιτζάνας, αγγουριού και καλλωπιστικών.

Από την αρχή, ο Koppert γνώριζε πολύ καλά αυτό το τεράστιο πρόβλημα που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των φυτών των επηρεαζόμενων καλλιεργειών και που τα τελευταία χρόνια έχει μειώσει την κερδοφορία του επαρχιακού αγροτικού τομέα.

Μετά από αρκετά χρόνια έρευνας και δοκιμών πεδίου, η Koppert κατάφερε να αναπτύξει μια αποκλειστική στρατηγική στην αγορά που επιτρέπει τον πολύ αποτελεσματικό βιολογικό έλεγχο του Thrips parvispinus σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες κηπευτικών. Η επιτυχία της νέας στρατηγικής του Koppert κατά του P arvispinus βασίζεται σε δύο αρπακτικά ακάρεα που έχουν αποδειχθεί ότι έχουν υψηλή ικανότητα να ελέγχουν αυτό το παράσιτο, σε συνδυασμό με αρκετές τεχνολογικές καινοτομίες αποκλειστικά για το Koppert. Οι νέες λύσεις συμπληρώνονται με τη χρήση του αρπακτικού ζωύφιου Orius laevigatus και των μπλε αυτοκόλλητων παγίδων Horiver.

Featured Image

Όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες αυτής της καινοτόμου στρατηγικής θα παρουσιαστούν την επόμενη Πέμπτη, 9 Μαΐου, κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Koppert που θα πραγματοποιηθεί στο El Ejido Auditorium. Η εκδήλωση YoVenzoAlParvispinus απευθύνεται σε αγρότες, τεχνικούς συμβούλους, διανομείς γεωργικών εισροών και τεχνικά τμήματα συνεταιρισμών και εταιρειών μάρκετινγκ.

Με τη νέα στρατηγική της, η Koppert αλλάζει για πάντα τους κανόνες του παιχνιδιού στη βιολογική καταπολέμηση αυτού του σημαντικού παρασίτου που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στην καλλιέργεια, όπως παραμορφώσεις στους τρυφερούς βλαστούς και τα νεότερα φύλλα και σημάδια στον καρπό, γνωστά ως «φερμουάρ». .» Επιπλέον, η στρατηγική της Koppert προσφέρει όλα τα πρόσθετα πλεονεκτήματα της βιολογικής καταπολέμησης, καθώς δεν δημιουργεί χημικά υπολείμματα, δεν απαιτεί περίοδο ασφαλείας και δεν δημιουργεί αντοχή στο παράσιτο.

Πηγή: Hortoinfo

Featured Image