Κορυφώνεται το παιχνίδι των διαφόρων ειδών συμφερόντων που κινούνται γύρω από την αγροτική οικονομία αυτή την περίοδο.

Αφορμή, το επικείμενο άνοιγμα της διαδικασίας για επεξεργασία και διόρθωση των αιτήσεων που αφορούν στα οικολογικά σχήματα. Στην προκειμένη περίπτωση, παραγωγοί καταγγέλλουν στο Agronewsbomb ότι δέχονται ακόμα και αυτές τις ημέρες τηλέφωνα και μηνύματα, να προσέλθουν να δηλώσουν οικολογικά σχήματα. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό, καθώς σύντομα θα ανοίξει και η σχετική διαδικασία, εφόσον την επόμενη εβδομάδα “τρέξει” το νομικό κομμάτι, εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις, εγκύκλιοι κ.λπ. που απαιτούνται. Το χειρότερο είναι πως ορισμένοι σηκώνουν πολύ ψηλά τις προσδοκίες των παραγωγών προκειμένου να διαθέσουν την “πραμάτεια” τους και στο τέλος που θα γίνουν οι πληρωμές, η απογοήτευση θα είναι τεράστια από αγρότες και κτηνοτρόφους, δεδομένου ότι άλλα τους τάζουν και άλλη είναι η πραγματικότητα.

Featured Image

Πηγές με γνώση των διαδικασιών σημειώνουν πάντως πως ακόμα δεν είναι έτοιμο το πληροφοριακό σύστημα που απαιτείται για τα οικολογικά σχήματα και πως μπορεί να υπάρξει κι εδώ καθυστέρηση.

Σημειωτέον ότι στην εκδήλωση της ΠΕΦΑΣΥ στην Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας του ΥπΑΑΤ κ. Γ. Στρατάκος φρόντισε να προσγειώσει τους παραγωγούς σε σχέση με τα χρήματα των οικολογικών σχημάτων, σημειώνοντας ότι στόχος παραμένει οι παραγωγοί να πάρουν δίκαια ποσά, τα οποία θα να είναι κοντά ή ίσα με το παλιό πρασίνισμα.

Featured Image