Επιστολή από έναν ακόμα νέο αγρότη, που εντάχθηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, σχετικά με τα μαθήματα που υποχρεώνει όλους τους παραγωγούς να παρακολουθήσουν, η πολιτεία.

To Agronewsbomb δέχεται συνεχώς τέτοιου είδους μηνύματα από παραγωγούς, οι οποίοι σαφώς και δεν είναι κατά των μαθημάτων, απλά όπως εξηγούν, δεν συμφωνούν με το χρονικό διάστημα που γίνονται αυτά.

Δείτε την επιστολή ενός νέου αγρότη προς το Agronewsbomb:

Καλησπέρα σας,

Eίμαι νέος αγρότης του 2021 από την Δράμα. Χθες ενημερώθηκα από τον μελετητή μου ότι από τις 20 Μαΐου ξεκινούν τα σεμινάρια κατάρτισης των νέων αγροτών στην περιοχή μου, τα οποία θα διαρκέσουν πάνω από ένα μήνα, καθημερινά από τις 15.00 έως τις 21.00. Θα μας χωρίσουν λέει σε γκρουπ ανά μήνα όλο το καλοκαίρι. Να σας ρωτήσω τώρα εγώ εντελώς αφελώς και ρητορικά:

-Είναι η κατάλληλη περίοδος για τέτοια σεμινάρια όταν υπάρχει “νεκρή” χειμερινή περίοδος για την πλειοψηφία των αγροτών;

-Πότε θα προλάβουμε να κάνουμε τις εργασίες μας στα χωράφια όταν για τουλάχιστον ένα μήνα τα απογεύματα μας είναι δεσμευμένα; (Σκαλίσματα, ραντίσματα, ποτίσματα, αλωνίσματα, επεξεργασία, συσκευασία, πώληση προϊόντων)

-Πώς θα μπορέσουμε να φροντίσουμε στο μέγιστο βαθμό τις καλλιέργειες μας για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στις παραγωγές μας, στο εισόδημά μας και σε τελικό βαθμό και στην οικονομία της πατρίδας;

-Πότε θα προλάβουμε να δούμε έστω και για λίγο την οικογένεια μας – τα παιδιά μας;

Featured Image

-Αυτοί που πήραν αυτήν την απόφαση διακατέχονται καθόλου από ενσυναίσθηση;

Θέλουν να βοηθήσουν την αγροτιά της Χώρας ή είναι οι κλασσικοί δημόσιοι υπάλληλοι που θέλουν απλώς να ξεμπερδεύουν με τις υποχρεώσεις του προγράμματος για τα σεμινάρια δίχως να βλέπουν τις συνέπειες των πράξεων τους στον συνάνθρωπο νέο αγρότη;

Ή ακόμα πολύ χειρότερα, υπάρχει το αίσθημα της ζήλειας και της κακίας προς το πρόσωπό μας που νέα παιδιά πήραμε “τόσα” χρήματα και πρέπει να μας βγάλουν το λάδι ένα καλοκαίρι; (όπως μου απάντησε ένας)

-Τέλος, υπάρχει Δημοκρατία σ’ αυτήν την Χώρα;

Όταν όλοι μα όλοι οι νέοι αγρότες είναι αντίθετοι για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όταν όλοι μα όλοι, σχετικοί και άσχετοι βλέπουν αυτό τον παραλογισμό, και παρόλα αυτά 2-3 δημόσιοι λειτουργοί που έχουν ορκιστεί να υπηρετούν το συμφέρον και να διευκολύνουν τον πολίτη, αποφασίζουν και διατάζουν κατά το δοκούν.

Σας παρακαλώ για την γνωστοποίηση του θέματος στο κοινό σας μήπως και με την πίεση της αρνητικής αυτής δημοσιότητας κάποιοι ιθύνοντες σκεφτούν επιτέλους λογικά… (όπως συνηθίζεται στην δημόσια διοίκηση αυτού του κράτους).

Σας ευχαριστώ

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image