Για την κατάσταση που επικρατεί στον κτηνοτροφικό κλάδο της ευρύτερης περιοχής των Οινιάδων Μεσολογγίου μίλησε στο Agronewsbomb ο κ. Σπύρος Σερακιώτης, πρόεδρος στον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ο Αχελώος.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού που ιδρύθηκε το 1990 και αριθμεί σήμερα 32 μέλη-κτηνοτρόφους “από τη μια μας λέει το κράτος πως θέλει να ενισχύσει τους νέους γεωργούς, αγρότες και κτηνοτρόφους και από την άλλη αδιαφορεί. Και λέμε αδιαφορεί γιατί στις αυτόχθονες για παράδειγμα έχει πάει και έχει δώσει παράταση στους παλιούς, με αποτέλεσμα νέοι παραγωγοί με 4-5 έτη απασχόλησης, να μη μπορούν να επωφεληθούν από προγράμματα”.

Ο κ. Σερακιώτης έχει αιγοπρόβατα, καθώς επίσης μοσχάρια ντόπια, χοίρους και βουβάλια. Όπως λέει το πρόβειο γάλα έχει πέσει γύρω στα 12 λεπτά για τα μεσαία τονάζ, ενώ το μοσχαρίσιο κρέας πιάνει τιμή από 4,5 έως και 6 ευρώ περίπου στο κιλό.

Featured Image

Ο Συνεταιρισμός έχει έδρα στο Νεοχώρι, ένα μεγάλο αγροτικό κέντρο της περιοχής, που όσο πάει όμως ο καιρός, φθίνει η αγροτική του οικονομία.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image