Εξαιρετικά λίγες είναι οι πιθανότητες πληρωμής των παραγωγών που έχουν δηλώσει βοσκοτοπικές εκτάσεις τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να διαθέτουν ζωικό κεφάλαιο.

Όπως πληροφορείται το Agronewsbomb, ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης διατείνεται μιλώντας σε παραγωγούς για το θέμα ότι δεν θα πληρωθεί η συγκεκριμένη κατηγορία, η οποία εκμεταλλεύθηκε ένα παράθυρο του κανονισμού επί ΣΥΡΙΖΑ μέσω των βοσκότοπων καλής γεωργικής κατάστασης.

Όσον αφορά στα περιβόητα 16.000 ΑΦΜ παραγωγών που παραμένουν δεσμευμένα και δεν έχουν πληρωθεί επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σε κάποιες περιπτώσεις και για πάνω από μια χρονιά, γίνεται προσπάθεια να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να πληρωθούν κάποιοι εξ αυτών πριν ή μετά το Πάσχα.

Featured Image

Στα 16.000 ΑΦΜ συμπεριλαμβάνονται και οι περιπτώσεις παραγωγών με βοσκότοπο χωρίς ζώα, όμως υπάρχουν και πλείστες άλλες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, παραγωγός που νοίκιασε βοσκότοπο από έναν άλλο παραγωγό κι αυτός φαίνεται να μην έχει χαρτιά στο κτηματολόγιο η παραγωγός που νοίκιασε έκταση ιδιωτική που φαίνεται να ανήκει στο δημόσιο και άλλες πολλές.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image