… στη συνέχεια το πουλούσε ως… 100% Ιταλικό.

Ιταλικά μέσα αναπαρήγαγαν την είδηση ​​πριν από λίγες μέρες, εφιστώντας την προσοχή στις απάτες στις οποίες είναι θύμα και το προϊόν.

Μιλάμε για μια απόφαση του Ακυρωτικού Δικαστηρίου που απέρριψε την έφεση που υπέβαλε εταιρεία από την Ιταλία, η οποία ασχολείται με το χονδρικό εμπόριο ελαιολάδου κατά της κατηγορίας της απάτης επειδή πούλησε ως 100% ιταλικό έξτρα παρθένο ένα ελαιόλαδο, ανακατεμένο με λαμπαντέ, αλλά και με ελληνικό και ισπανικό ελαιόλαδο.

Featured Image

Εξετάζοντας περαιτέρω τις ειδήσεις, προκύπτει ότι η οικονομική αστυνομία και η κεντρική επιθεώρηση πρόληψης απάτης είχαν σφραγίσει πάνω από 8 χιλιάδες τόνους ελαιολάδου, αποθηκευμένους σε δεξαμενές, ποσότητα που ισούται περίπου με το 1% της εθνικής παραγωγής.

Ακολούθησε μια μακρά δικαστική διαμάχη που κατέληξε με την ετυμηγορία του Ακυρωτικού Δικαστηρίου, το οποίο, όπως αναφέρουν Ιταλικά ΜΜΕ, αφενός ακύρωσε με αναβολή τη δήμευση που διατάχθηκε στα περιουσιακά στοιχεία εταιρείας, περιορίστηκε δε μόνο στο ποσό που προέκυψε ως όφελος από την απάτη. Από την άλλη πλευρά απέρριψε τους λόγους έφεσης που αποσκοπούσαν στην αμφισβήτηση της απάτης που διαπράχθηκε.

Featured Image