Αμείωτο παραμένει το εμπορικό ενδιαφέρον, καθώς δεν υπάρχουν ποσότητες στην αγορά διαθέσιμες.

Ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε όλες τις ζώνες της χώρας η συγκομιδή της ελιάς Καλαμών. Εν μέσω εορτών λίγες είναι οι εμπορικές πράξεις που γίνονται και οι πιο πολλές για λόγους φορολογικούς, δηλαδή ανάλογα με το πώς βολεύεται κάθε παραγωγός προκειμένου να χτίσει τα έξοδα και τα έσοδά του.

Η μεγάλη μείωση της παραγωγής είναι πανθομολογούμενη και οι αποθήκες με μεγάλες ποσότητες ελάχιστες, σε περιοχές ως επί το πλείστον πέριξ του Μεσολογγίου, της Φθιώτιδας λιγότερα, αλλά και της Λακωνίας.

Οι έμποροι έχουν στοχεύσει στις μεγάλες αυτές αποθήκες αλλά οι παραγωγοί βλέποντας το πολύ μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον δεν βιάζονται…

Featured Image

Όσον αφορά στις τιμές και με δεδομένο ότι ο καιρός πάλι δεν φαίνεται να πάει καλά φέτος (συνεχής καλοκαιρία), όπως άλλωστε έχει προαναγγείλει το Agronewsbomb, τραβούν όπως και το ελαιόλαδο την ανιούσα. Έτσι, διαμορφώνονται πλέον κατά περίπτωση σε όλες τις περιοχές στα 2,10 με 2,20 για το περσινό 200άρι και στα 1,70 με 1,80 για το φετινό 200άρι. “Οι περισσότεροι παραγωγοί αναμένουν τα 2,50 ευρώ για να πουλήσουν”, λέει χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Ντελήμπασης, παραγωγός από τη Βόνιτσα.

Στο δρόμο προς τη νέα χρονιά τώρα τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά μετά από τέτοια χρονιά ακαρπίας, η οποία απέφερε… ανήκεστο βλάβη στο εισόδημα των περισσότερων παραγωγών. Σε συνδυασμό μάλιστα με το γεγονός ότι η πολιτεία δεν έχει κάνει τίποτα για αποζημιώσεις, καθιστά το χειμώνα, εξαιρετικά δύσκολο για την συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image