«Εμπόριο-Μεταφορές-Εξαγωγές: το τρίπτυχο της εξωστρεφούς εταιρικής ανάπτυξης» κεντρικό θέμα ημερίδας της SOLEC στον Πειραιά, στις 6 Μαρτίου 2024.

Ειδική ημερίδα με στόχο την ενημέρωση για την προστιθέμενη αξία που προσφέρει στην μικρή και μεσαία επιχείρηση η οργανωμένη εμπορική δραστηριότητα με εξωστρεφή προσανατολισμό αλλά και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων των σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων, οργανώνει η εταιρεία Solutions of Economy την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 στις 18:00 στον Πειραιά.

Η ημερίδα, η οποία διοργανώνεται με την υποστήριξη του σωματείου «ΔΙΑΥΛΟΣ-Πρωτόκολλο Ευθύνης Προστασίας και Ασφάλειας Πολιτών και Περιβάλλοντος», και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων και Εξαγωγέων, έχει ως θέμα «Εμπόριο-Μεταφορές-Εξαγωγές: το τρίπτυχο της εξωστρεφούς εταιρικής ανάπτυξης» και θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Featured Image

Η ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε μικρές και μεσαίες παραγωγικές επιχειρήσεις (προϊόντων και υπηρεσιών) από διάφορους κλάδους της οικονομίας, οι οποίες επιδιώκουν να οργανώσουν περαιτέρω την εμπορική τους παρουσία, να αναπτύξουν νέα, εξωστρεφή δραστηριότητα και να αποκτήσουν πελατοκεντρική κουλτούρα σε όλα τα στάδια της λειτουργίας τους, ενισχύοντας έτσι την εταιρική τους ταυτότητα. Επίσης, θα προσκληθούν να την παρακολουθήσουν στελέχη κρατικών επιχειρήσεων, αυτοδιοικητικοί αλλά και ευρύ κοινό που έχει ενδιαφέρον για το επιχειρείν.

Η θεματολογία της περιλαμβάνει ομιλίες και συζητήσεις γύρω από τις απαιτήσεις του σήμερα για μία σύγχρονη παραγωγική επιχείρηση, την σημασία της οργάνωσης της επιχείρησης και της τοποθέτησης της στην αγορά, την προστιθέμενη αξία της εξωστρέφειας, στοιχεία από την έρευνα της ΕΣΕΕ στην ελληνική αγορά για τις ευκαιρίες ανάπτυξης που υπάρχουν, και μια ειδική συζήτηση για τις “πράσινες”, ασφαλείς και έξυπνες μεταφορές και τις ιδιαιτερότητες του εξαγωγικού εμπορίου.

Στον κατάλογο των ομιλητών, ο οποίος βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, συμμετέχουν μεταξύ άλλων με χαιρετισμούς και προσφωνήσεις ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Βασίλης Κορκίδης, οι Υπουργοί κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Υποδομών και Μεταφορών, και κ. Λευτέρης Αυγενάκης, Αγροτικής Ανάπτυξης κ Τροφίμων, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας, ο ΓΓ Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο κ. Μανόλης Μανιούδης, Οικον. αναλυτής (PhD, PostDoc) του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ, ο Πρόεδρος του «Δίαυλος» Χρήστος Λιάτσος, ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης, ο οικονομικός σύμβουλος Γιάννης Ρουκάς, η κα Αναστασία Ζαχαράκη, Διευθύντρια Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας Δήμου Πειραιά, ο Πρόεδρος του ΠΣΕΠΕ και διευθύνων της Mavrikos Imports κ. Νίκος Μαυρίκος, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ και διευθύνων της Δίοπας κ. Σίμος Διαμαντίδης και ο Πρόεδρος της ΠΕΕΔ και διευθύνων της Kioyssis Transys κ. Δημήτρης Κιούσσης.
Στην παρουσίαση της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος κ. Αντώνης Κρητικός.
Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη, με δωρεάν εγγραφή στο link https://www.solec.gr/event-2-application/.
Μετά το τέλος των εργασιών της, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα δικτύωσης και συζήτησης.

Featured Image