Advertisement
Πώς τα αμύγδαλα φτάνουν από το χωράφι στο πιάτο εξηγεί στη larissanet ο κ. Kώστας Σπανούλης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλικών Καρπών «Καρπολόγιον». Ο κ. Σπανούλης αναλύει πως μια μεγάλη προσπάθεια έγινε πράξη με την παραγωγή αμυγδάλου από καλλιέργειες πυκνής φύτευσης, ενώ...
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εσπεριδοειδών (WCO) δημοσίευσε την πρόβλεψή του για την καλλιέργεια εσπεριδοειδών στο βόρειο ημισφαίριο για τη σεζόν 2022-23. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η παραγωγή εσπεριδοειδών θα φτάσει τους 25.958.275 τόνους, που αντιπροσωπεύει μείωση 13% σε σχέση με τα...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ & ΟΜΟΡΩΝ ΝΟΜΩΝ  Εδώ και μερικές βδομάδες έχει ξεκινήσει η περίοδος συγκομιδής των εσπεριδοειδών. Έχει προηγηθεί μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από χαμηλές τιμές, μεγάλες ζημιές από  παγετούς και μεγάλη αύξηση του κόστους καλλιέργειας. Τα παραπάνω...
Ο εθνικός τομέας εσπεριδοειδών έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα. Ορισμένες είναι προσωρινές, όπως η απότομη αύξηση του κόστους παραγωγής και εμπορίας, μια αύξηση που είναι πολύ δύσκολο να μεταφερθεί πλήρως στις τιμές πώλησης και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή απώλεια...
Πλήρης ασυδοσία σε βάρος των αγροτών επικρατεί στην αγορά. Μετά τα φρούτα, τις ελιές και σωρεία άλλων προϊόντων, ήλθε και η σειρά των εσπεριδοειδών να πληρώσουν την ανυπαρξία ελέγχων και βούλησης από πλευράς Κυβέρνησης και αρμόδιων Υπουργείων. Όπως μας...
Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια έχει αποκτήσει αυτό το μανταρίνι με εξαιρετική γεύση και καλό μέγεθος. Επιπλέον, είναι πολύ παραγωγικό, σχεδόν χωρίς σπόρους και ωριμάζει από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο, φτάνοντας στα τέλη Μαΐου μέχρι αργά. Ευρωσπόροι.  Η αρχική ποικιλία αυτού του...
Στο πλαίσιο της τελευταίας έκδοσης του MacFrut, που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στο Ρίμινι (Ιταλία), η Ομάδα Εργασίας SOI Kiwi διοργάνωσε το τεχνικό σεμινάριο με τίτλο: «Kiwi in Italy: production limits, ευκαιρίες and internationalization». Εκείνη την ημέρα, η Elisa Macchi,...
Οι παραγωγοί μανταρινιών της Θεσπρωτίας συγκεντρώθηκαν στο Ασπροκκλήσι και συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους θα συγκρατήσουν τις τιμές που θα πρέπει να έχει το προϊόν λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής. Από το σύνολο των παραγωγών συμφωνήθηκε ότι η κατώτερη...
Η Ένωση Ενώσεων Αγροτών και Κτηνοτρόφων προβλέπει ότι η τρέχουσα σεζόν αμυγδάλου, 2022-2023, θα σημειώσει πολύ υψηλή μείωση της παραγωγής σε σύγκριση με εκείνη του 2021-2022 και επικρίνει τον πίνακα ξηρών καρπών ότι έχει περιορισμένη εικόνα της κατάστασης. Σύμφωνα με...
Η παγκόσμια επιχείρηση ξηρών καρπών, η οποία συνεχίζει να αναπτύσσεται παρόλο που αντιμετωπίζει πλέον υψηλά κόστη ενέργειας και logistics και μεγάλα αποθέματα, έχει θέσει ως στόχο να κατακτήσει τους λεγόμενους καταναλωτές Generation Z, ξεκινώντας από αυτούς της κινεζικής αγοράς. Αυτό...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ