Έκκληση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου προς όλους τους αγρότες που διαθέτουν γεωργικούς ελκυστήρες να συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης σε όλο το μήκος του μετώπου των πυρκαγιών στον Έβρο.

Ο Δημήτρης Πέτροβιτς κάλεσε τους αγρότες να πάρουν τώρα, αγροτικά τους μηχανήματα και να κατευθυνθούν στα μέτωπα της φωτιάς, όπου θα συναντήσουν τους πυροσβέστες που θα τους κατευθύνουν στα σημεία που πρέπει να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες.

Το κόστος των καυσίμων των αγροτών θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προσκομίζοντας τα τιμολόγια και τις αποδείξεις προμήθειας καυσίμων.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Featured Image

Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:

ΖΗΤΕΙΤΑΙ από τους κατοίκους των περιοχών των δήμων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου που διαθέτουν γεωργικούς ελκυστήρες (τρακτέρ) και οι οικισμοί τους ή άλλες εκμεταλλεύσεις κινδυνεύουν από την εκδήλωση πυρκαγιάς να συνδράμουν άμεσα υπό της οδηγίες της Πυροσβεστικής και των αρμοδίων αρχών στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών στις εν λόγω περιοχές για την προστασία τους.

Το κόστος των καυσίμων για τις παραπάνω ενέργειες θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προσκομίζοντας τα απαραίτητα παραστατικά.

Πηγή: evros24

Featured Image