Ο Δήμος Λοκρών δίνει έμφαση στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και ενίσχυσης των εθελοντικών δράσεων προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος σε συνεργασία με φορείς και εθελοντές.

O Δήμος Λοκρών συμμετείχε στη διεθνή πρωτοβουλία «Πρωτοβουλία 75UN – 75 Trees UNAI SDG7» του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) που αφορά τη φύτευση δέντρων. Ο Δήμος μέσω αυτής της συνεργασίας στοχεύει στην προσπάθεια ανάληψης συγκεκριμένων δράσεων από τις τοπικές κοινωνίες για την προστασία του περιβάλλοντος, στην διαφύλαξη και αύξηση του πρασίνου, στην μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και στον πράσινο μετασχηματισμό των τοπικών οικονομιών.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 17 Μαΐου έως Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 στις Κοινότητες Γουλέμι, Κυρτώνης, Έξαρχου και Λάρυμνας του Δήμου Λοκρών φυτεύτηκαν 125 δέντρα καρυδιές pecan αμερικάνικης προέλευσης, με τη συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Λάρυμνας, των Τοπικών Συμβουλίων και των κατοίκων των Κοινοτήτων.

Featured Image

Στη δράση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Δαφνουσίων, Πρασίνου και Περιβάλλοντος κ. Ιωάννης Ανεστόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λάρυμνας κ. Σωκράτης Λουκάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κυρτώνης κ. Δημήτριος Κυριαζής και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γουλεμίου κ. Βασίλειος Χρήστου.

Η συγκεκριμένη δράση υποστηρίζει την ανάγκη ευαισθητοποίησης και προσαρμογής των τοπικών κοινωνιών στην αντιμετώπιση των αυξανόμενης έντασης και συχνότητας ακραίων καιρικών φαινομένων, ως αποτέλεσμα της εξελισσόμενης κλιματικής αλλαγής, όπως επίσης και την προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Featured Image