Το υπουργικό συμβούλιο της ισραηλινής κυβέρνησης απέρριψε την επιστροφή στη χώρα των Παλαιστινίων εργαζομένων, περίπου 30.000 πριν από τον πόλεμο, παρά το αίτημα που υποβλήθηκε στον Νετανιάχου από αγροτικούς επιχειρηματίες.

Τα θερμοκήπια και η υπόλοιπη ισραηλινή γεωργία έχουν μείνει χωρίς εργάτες λόγω του πολέμου, που ήταν κυρίως παλαιστινιακός, περίπου 30.000 άνθρωποι πριν από την έναρξη της ένοπλης σύγκρουσης.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ απέρριψε πρόταση να επιτραπεί για άλλη μια φορά η επανείσοδος στη χώρα των Παλαιστινίων εργατών από τη Δυτική Όχθη, η οποία ασκήθηκε βέτο από τις 7 Οκτωβρίου, ενάντια στη θέση του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος είχε ζητήσει από το κοινωνικο-οικονομικό υπουργικό συμβούλιο να προεδρεύσει από τον Υπουργό Οικονομικών, τον ακροδεξιό Bezalel Smotrich, μια αξιολόγηση της πιθανότητας να επιτραπεί σε Παλαιστίνιους εργάτες να επανεισέλθουν στη χώρα, υπό την πίεση επιχειρηματιών που ισχυρίζονται ότι ο περιορισμός της εισόδου στους Παλαιστίνιους εργαζομένους θα μπορούσε να έχει αντιπαραγωγικά αποτελέσματα μεσοπρόθεσμα. τις επιχειρήσεις τους.

Featured Image

Ο αγροτικός τομέας είναι αυτός που έχει πληγεί περισσότερο από την έλλειψη εργατικού δυναμικού, κυρίως λόγω της αποχώρησης των Ταϊλανδών εργατών στις αρχές του έτους και της απουσίας Παλαιστινίων εργαζομένων.

Οι ισραηλινές φάρμες έχουν μείνει χωρίς από 10.000 έως 20.000 Παλαιστίνιους εργάτες στη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου, την ημέρα που ξέσπασαν οι εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Πριν από τον πόλεμο υπήρχαν 30.000 αλλοδαποί εργάτες στο Ισραήλ, εκ των οποίων οι 10.000 έχουν εγκαταλείψει τη χώρα βίαια, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πηγή: hortoinfo

Featured Image