Ο Χαρίτος Μανιουδάκης 17 ετών, από το χωριό Ζάρο στο Ηράκλειο της Κρήτης, μαθητής Β ΄λυκείου αντί να περάσει τις γιορτές με φίλους του προτίμησε να μείνει στο μαντρί μαζί με τα πρόβατα του.

Ο νεαρός κτηνοτρόφος μας μιλάει για την καθημερινότητα του με τα πρόβατα για το άρμεγμα και την βοσκή, ενώ αποκάλυψε ότι του αρέσει να ανεβάζει βίντεο μαζί τους στο Tik τα οποία γίνονται viral.

«Είμαι στη Β΄ λυκείου και ασχολούμαι και με την κτηνοτροφία, τον ελεύθερο μου χρόνο τον περνάω στα πρόβατα. Βρίσκομαι στο Ζάρο ένα χωριό του Ηρακλείου Κρήτης στην περιοχή Κούρτες. Παλαιοτέρα αρμέγαμε σε μαντρί τα πρόβατα πριν εξελιχθεί η κτηνοτροφία», είπε αρχικά.

https://www.megatv.com/2024/01/08/xaritos-manioudakis-o-nearos-ktinotrofos-mila-stin-eleni-gia-tin-kathimerinotita-tou/?fbclid=IwAR11_j2-1-FVI86ipgZRhuywL2oMNWgq2Ap748cfpLHPTRxDZ61_0HVUJP8<iframe src=”https://www.megatv.com/embed/?p=20201348736″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen scrolling=”no” width=”560″ height=”315″></iframe>

Και συνέχισε αναφορικά με τη ζωή του και τα όνειρά του: «Αν δεν περάσω σε κάποια σχολή θα συνεχίσω την κτηνοτροφία επαγγελματικά. Η επιχείρηση κτηνοτροφίας είναι από τον πάππου μου και συνεχίζει στις επόμενες γενιές. Οι φίλοι με θαυμάζουν και το θεωρούν κάλο το γεγονός ότι έχω έτοιμη επιχείρηση και θέλω να την αναπτύξω επειδή είμαι από πολύ μικρός σε αυτή τη δουλειά. Τα πρόβατα έχουν μάθει να ακούνε και να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα».

Featured Image

Για την κτηνοτροφία συμπλήρωσε ο 17χρονος: «Η κτηνοτροφία είναι ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα, η τιμή του γάλακτος έχει μειωθεί και οι τροφές έχουν αυξηθεί».

Και αναφορικά με την «επιτυχία» του στα social media;

«Τα βίντεο μου στο Tik Tok είναι κωμικά, θέλω με αυτόν τον τρόπο να προωθήσω τα πρόβατα μου. Υπάρχουν πολλές ράτσες προβάτων και ο κόσμος δεν το ξέρει, εμείς αναπτύσσουμε τα κοκκινόματα. Το συγκεκριμένο πρόβατο που κρατάω είναι κοκκινομούρικο», υπογράμμισε κλείνοντας ο Χαρίτος Μανιουδάκης.

Πηγή: megatv.com

Featured Image