Μεγάλες ζημιές σε δενδρώδεις καλλιέργειες στο Πήλιο προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας που έπληξε, τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (19/4), την Μαγνησία.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, έντονη χαλαζόπτωση έπληξε τις δενδρώδεις καλλιέργειες σε περιοχές του Πηλίου που είχαν ήδη χάσει την περσινή παραγωγή τους μετά από τις δύο καταστροφικές πλημμύρες του φθινοπώρου.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας:

«Μια μεγάλη καταστροφή ήρθε να προστεθεί στους δενδροκαλλιεργητές του Πηλίου μετά από το πέρας μια σφοδρής χαλαζόπτωσης κατά τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 19/4.

Συγκεκριμένα στα χωριά Ξουρίχτι, Μηλιές, Βυζίτσα, Πινακάτες και Άγιο Γεώργιο, το χαλάζι έκανε μεγάλες ζημιές στις δενδρώδεις καλλιέργειες.

Αυτό ήρθε να προστεθεί σαν κερασάκι στην τούρτα γιατί οι αγρότες της περιοχής είχαν πληγεί και είχαν ήδη χάσει την περσινή παραγωγή τους μετά από τις δύο καταστροφικές πλημμύρες του φθινοπώρου. Και όλα αυτά με ένα κόστος παραγωγής που είναι στον ουρανό και απρόσιτο για τους μικρούς αγρότες της περιοχής αφήνοντάς τους ξεκρέμαστους και με τεράστια δυσκολία στην φετινή καλλιέργεια.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας συνεχίζει την έρευνα για να διαπιστώσει και σε ποια άλλα χωριά υπέστησαν ζημιές οι καλλιέργειες και καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες που επλήγησαν από το πέρας της χαλαζόπτωσης, σε συγκέντρωση την Τετάρτη 24 Απριλίου στην κεντρική πλατεία του Ξουριχτίου στις 7 το απόγευμα.

Featured Image

Διεκδικούμε:

Άμεσες εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ και αποζημίωση στο 100% στους αγρότες που επλήγησαν.

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτει το 100% της πραγματικής ζημιάς για όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους και με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Συμψηφισμό των οφειλών του ΕΛΓΑ με την αποζημίωση.

Πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας σε όλη την περιφέρεια».

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image