Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες του Agronewsbomb από το μέτωπο των αποζημιώσεων.

Ολοένα και πιο… χλωμό φαντάζει πλέον το ενδεχόμενο για ένα νέο πακέτο αποζημιώσεων για την ακαρπία πέρσι στην ελιά και τα υπόλοιπα δέντρα, αλλά και τις ζημιές από τον περονόσπορο στο αμπέλι.

Όπως αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες το Agronewsbomb η μοναδική ενίσχυση που μπορεί να δοθεί από την ΕΕ -με τα σημερινά δεδομένα- είναι μέσω ήδη γνωστών κονδυλίων, τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν επαρκούν.

Δείτε για λεπτομέρειες το παρακάτω άρθρο με την απάντηση του επιτρόπου Γεωργίας:

Πακέτο αποζημιώσεων για την ακαρπία ελιάς στην Ελλάδα

Featured Image

Στα τέλη Μαρτίου ήταν προγραμματισμένο να γίνει κάποια συζήτηση σε επίπεδο ευρωπαϊκό για κάποια έξτρα κονδύλια, δεδομένου ότι η χώρα μας έχει υποβάλλει φακέλους, με τους οποίους ζητά ενισχύσεις για τα δέντρα -μεταξύ αυτών κυρίως τις ελιές- αλλά και τα αμπέλια που επλήγησαν πέρσι από τον περονόσπορο.

Ασφαλείς πληροφορίες του Agronewsbomb αναφέρουν πως δεν υπάρχει κάτι νεότερο από την πλευρά της ΕΕ, όπως ίσως ανέμενε η Ελλάδα το Μάρτιο, κάτι που ως εξέλιξη μόνο ως αρνητική μπορεί να εκληφθεί.

Υπενθυμίζεται πως χιλιάδες δενδροκαλλιεργητές πέρσι αναγκάστηκαν να μείνουν δίχως παραγωγή, υφιστάμενοι τρομερές απώλειες στο εισόδημά τους. Φέτος, οι συγκεκριμένοι, κλήθηκαν να ζήσουν χωρίς κανείς να τους ρωτήσει πώς και μετέπειτα να καλλιεργήσουν και τα κτήματά τους. Σαν να μην έφτανε αυτό και η νέα χρονιά προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολη, αφού οι καιρικές συνθήκες είναι ανορθόδοξες και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως φέτος θα υπάρχει παραγωγή, σε σημείο που να τους μείνει κάποιο εισόδημα, πόσο μάλλον να έχουν και κέρδος…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image