Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου και εκπρόσωπος του ομώνυμου μπλόκου Γιάννης Κουκούτσης αναφορικά με τις παροχές της κυβέρνησης για το αγροτικό ρεύμα.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουκούτσης μιλώντας στο “Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας” ανέφερε ότι με βάση τις διευκρινήσεις του ΥΠΕΝ αφενός μεν η ρύθμιση των 9,3 λεπτών η κιλοβατώρα μέχρι και τα 11 λεπτά, ανάλογα με το αν οι αγρότες είναι συνεταιρισμένοι ή έχουν οφειλές, είναι για τα πρώτα δύο χρόνια και στη συνέχεια για τα επόμενα 8 έτη προσφέροντας την ίδια τιμή μόνο στο ένα τρίτο της κατανάλωσης

Featured Image

Τα υπόλοιπα δύο τρίτα θα είναι με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς, γεγονός που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο η τιμή της κιλοβατώρας θα ανέρχεται στα 14,5 λεπτά για τους αγρότες. Την ίδια ώρα προκειμένου οι πάροχοι να προχωρήσουν υποτίθεται σε αυτή την εκπτωτική πολιτική θα πάρουν ηλεκτρικό χώρο για αν αναπτύξουν φωτοβολταϊκά 500 MW εις βάρος των αγροτικών συνεταιρισμών που θα μπορούσαν μέσω του συμψηφισμού (net metering) να πετύχουν σχεδόν μηδενική τιμή για τους αγρότες μέλη τους.

Έτσι με τον τρόπο αυτό θα είναι και πάλι τα δίκτυα κορεσμένα εις βάρος των αγροτών και υπέρ των μεγάλων ενεργειακών ομίλων που θα παράγουν ρεύμα με 6 λεπτά την κιλοβατώρα και θα το πουλούν με 14,5 λεπτά την κιλοβατώρα στους αγρότες (!) κατέληξε ο αγροτοσυνδικαλιστής. Και όλα αυτά ενώ οι πάροχοι θα έχουν βρει έτοιμες υποδομές στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις που τις πλήρωσαν οι αγρότες από την τσέπη τους για να έρθει ρεύμα στο χωράφι τους και να ποτίζουν με πομόνες ειδικά στη Θεσσαλία γιατί τα προηγούμενα χρόνια η πολιτεία αδιαφόρησε να κατασκευάσει επιφανειακά συλλογικά αρδευτικά έργα.