Είναι 35 ετών σήμερα και αποφοίτησε από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, που είναι εξαιρετικά επιτυχημένη.

Για τον Μανώλη Αθανασάκη ο… λόγος, έναν 35χρονο αιγοπροβατοτρόφο από το Τζερμιάδο Λασιθίου, ο οποίος ακολουθεί την παράδοση της οικογένειάς του σε σχέση με την κτηνοτροφία, αλλά προσπαθεί να την εξελίξει.

Το 2006 ο Μανώλης, που εκτρέφει 370 ζώα στο σύνολο στην περιοχή του ξεκίνησε να φοιτεί στην Γαλακτοκομική των Ιωαννίνων. Ο ίδιος την χαρακτηρίζει εξαιρετικά χρήσιμη και επιτυχημένη ως σχολή, σημειώνοντας ότι του δίδαξε πολλά για την τυροκομία, τα οποία τώρα ο ίδιος τα εφαρμόζει και πάει μπροστά.

Featured Image

“Το 2006 ήμουν 18 χρονών και αποφάσισα να πάω στη σχολή για να μάθω όλα τα μυστικά για το γάλα και την τυροκομία. Η οικογένειά μου ασχολείται με την κτηνοτροφία χρόνια, ενώ και εγώ από το 2020 λειτουργώ μια οικοτεχνία με τυροκομικά προϊόντα, τα οποία τα παράγω όλα από δική μου πρώτη ύλη, για να έχω τον έλεγχο της ποιότητας εξ ολοκλήρου”¨, σημειώνει ο Μανώλης, ο οποίος προσθέτει ότι η ζήτηση για τα προϊόντα του είναι εξαιρετικά έντονη, τόσο από Έλληνες, όσο και από ξένους, ειδικά τουρίστες, που έχει πολλούς η Κρήτη.

“Το μυστικό είναι η σκληρή δουλειά, η εξέλιξη και η ανάπτυξη. Αφού πάνε όλα καλά, σκοπεύω εν συνεχεία να αυξήσω την παραγωγή μου”, αναφέρει μιλώντας στο Agronewsbomb, ο οποίος δίνει στην τοπική αγορά τα προϊόντα του, το κεφαλοτύρι, τη γραβιέρα, το ανθότυρο, τη μυζήθρα, ενώ σημειώνει πως το να πουλάς το γάλα ως κτηνοτρόφος δεν αφήνει μεγάλο κέρδος, ειδικά με τις τιμές των ζωοτροφών στα ύψη.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image