Μια ακόμα καθετοποιημένη κτηνοτροφική επιχείρηση από την περιφέρεια, που αξίζει συγχαρητήρια και πρέπει να έχει την στήριξη της πολιτείας.

Η Κατερίνα Κατσιαβριά είναι απόφοιτος της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων από το Αχίλλειο Μαγνησίας. Όταν αποφοίτησε από τη γνωστή και επιτυχημένη αυτή σχολή αποφάσισε να επιστρέψει στον τόπο κατοικίας και να ασχοληθεί με την παραγωγή γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων.

Ο Απόστολος Ανάργυρος Κουνής

Υπό νέα… διεύθυνση το “Αγρόκτημα Βελεστίνου Κατσαβριά και ΣΙΑ ΕΕ”

Κάπως έτσι μαζί με τον άντρα της, που είναι και κτηνοτρόφος, αποφάσισαν να λειτουργήσουν μια βιοτεχνία γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων. Αντί να την ξεκινήσουν από το… μηδέν, επέλεξαν να πάρουν μια έτοιμη βιοτεχνία, το brand της δηλαδή, η οποία είχε ιδρυθεί το 2002, αλλά μέχρι πρότινος λειτουργούσε υπό άλλη διεύθυνση. Ο Απόστολος-Ανάργυρος Κουνής και η σύζυγός του Κατερίνα Κατσιαβριά λειτουργούν τη βιοτεχνία από τις αρχές του 2023.

Η κτηνοτροφική μονάδα της οικογένειας

Όπως δήλωσε στο Agronewsbomb Απόστολος-Ανάργυρος: “αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τα γαλακτοκομικά, ούτως ώστε να μπορούμε να μεταποιούμε και να διαθέτουμε έτσι ένα μέρος από την παραγωγή που έχουμε σε πρόβειο γάλα στη μονάδα μας. Μαζί με την σύζυγό μου έχουμε γύρω στα 450 πρόβατα και ένα τονάζ ετήσιο της τάξης των 70-80 τόνων. Από αυτή την ποσότητα, γύρω στον 1 τόνο σε μηνιαία βάση, τον χρησιμοποιούμε για τις ανάγκες της βιοτεχνίας μας. Παράγουμε 10 συνολικά κωδικούς προϊόντων, τα οποία είναι όλα βιολογικά πιστοποιημένα. Από τα προϊόντα μας, στην αιχμή είναι το γιαούρτι μας το πρόβειο, ενώ κάνουμε και αγελαδινό, κρέμα, κεφίρ και άλλα. Στόχος μας είναι να μπούμε κάποια στιγμή και στην Φέτα. Τα υπόλοιπα είδη γάλακτος τα προμηθευόμαστε από αλλού”.

Featured Image

Το αλειφωτό τυρί της βιοτεχνίας

Υπάρχει περιθώριο για επέκταση, αλλά δεν είναι εύκολη μια είσοδος στις μεγάλες αλυσίδες

Μέχρι σήμερα και παρά το μικρό διάστημα που δουλεύει την βιοτεχνία η οικογένεια Κατσιαβριά, έχει μπει σε μερικά γνωστά καταστήματα, αλλά όχι μεγάλες αλυσίδες, καθώς εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα για τις μικρές επιχειρήσεις. Όπως αναφέρει ο κ. Κουνής, η βιοτεχνία αναγκάζεται τώρα στην αρχή να πουλάει στο κόστος για να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό ο οποίος είναι μεγάλος, έχει όμως σχέδια για το μέλλον και η ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό είναι αξιοπρόσεκτη.

Προσπάθειες σαν της οικογένειας Κατσαβριά, που απασχολεί μέσω της βιοτεχνίας και της μονάδας 5 άτομα προσωπικό, καλό θα ήταν να προσεχθούν από την πολιτεία και τα αρμόδια υπουργεία, καθώς μπορούν να προσφέρουν πολλά στην εθνική μας οικονομία, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image