Διαθέσιμα στα ΑΤΜ είναι τα χρήματα που αντιστοιχούν στις συνδεδεμένες σε αιγοπρόβειο κρέας και ειδικά δικαιώματα.

Λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα της Παρασκευής ξεκίνησε η πίστωση των δικαιούχων παραγωγών. Συνολικά πληρώθηκαν γύρω στα 50 εκατ. ευρώ σε αιγοπροβατοτρόφους (9,7 ευρώ το κεφάλι περίπου) και 3 περίπου εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους με δικαιώματα χωρίς γη (ειδικά δικαιώματα). Γύρω στα 30 επρόκειτο, σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να πιστωθούν και στους βοοτρόφους, οι οποίοι όμως όπως ανέφεραν στο Agronewsbomb, μέχρι τις 9 το βράδυ δεν είχαν δει χρήματα στο λογαριασμό τους.

Προβλήματα με την συνδεδεμένη βοοτρόφων

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας υπάρχουν σε κάποιες περιφέρειες προβλήματα με τις επιλεξιμότητες και ενδέχεται να υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις. Σημειώνεται πως επίσημη ανακοίνωση για την πληρωμή δεν υπάρχει.

Featured Image

Για την επόμενη εβδομάδα πάνε οι πληρωμές των συνδεδεμένων φυτικής που δεν έχουν ακόμα πιστωθεί στους δικαιούχους και κατά τα φαινόμενα η συνδεδεμένη βοοτρόφων, επιβεβαιώνοντας όσα γράφαμε τις προηγούμενες ημέρες.

Σε κάποιους παραγωγούς αναλόγως την τράπεζα που έχουν λογαριασμό ενδέχεται να παρουσιαστούν καθυστερήσεις στις πιστώσεις.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image