Σε κοπάδι με κατσίκια, στην Νέα Απολλωνία Θεσσαλονίκης, επιτέθηκε αγέλη 12 λύκων, κατασπαράζοντάς τα.

Σύμφωνα με τον κ. Αντρέα Χατζόγλου κτηνοτρόφο και ιδιοκτήτη των ζώων, από τις φονικές δαγκωματιές των λύκων, σκοτώθηκαν συνολικά 30 κατσίκια, 14 μεγάλα και 16 μικρά.

Ο κ. Αντρέας τόνισε ότι στην ευρύτερη περιοχή έχουν σκοτωθεί πάνω από 100 ζώα μετά από επιθέσεις λύκων. “Πήγαινα ως συνήθως το πρωί χαράματα στο μαντρί για δουλειές και καθώς πλησίαζα είδα στα φώτα του αυτοκινήτου την περίφραξη ριγμένη και τα 2 τσοπανόσκυλα ή μάλλον ότι είχε απομείνει από αυτά, δέρματα και κεφάλια μπλεγμένα πάνω στα πλέγματα. Άρχισα τις φωνές, να παίζω τα φώτα και να πατάω συνεχώς την κόρνα και έντρομος είδα να βγαίνουν μέσα από το μαντρί 11 λύκοι με το πάσο τους, πιο πολύ έδειχναν ενόχληση παρά φόβο. Μπαίνοντας στο μαντρί προσεκτικά υπήρχε ακόμα ένας που είχε μπλεχτεί στις κοπάνες και με το που με είδε έφυγε και αυτός. Η εικόνα μέσα στο μαντρί σκέτη φρίκη, όλα τα ζώα νεκρά, άλλα πνιγμένα και κάποια μισοφαγωμένα.

Featured Image

Σε επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ ενημερώθηκα ότι αποζημιώνουν μόνο τα ζώα που είναι πάνω από 6.5 ετών , άρα θα αποζημιωθώ μόνο για 2 ζώα, καθώς τα υπόλοιπα 28 ήταν κάτω από 6.5 ετών. Αυτά τα ζώα ήταν όλη μου η περιουσία, καταστράφηκα, δεν ξέρω τι να κάνω, είμαι σε απόγνωση ….”

Αυτή είναι η “ευεργετική επίδραση”, και η “αρμονική συνύπαρξη, με σεβασμό στην άγρια ζωή” που προπαγανδίζουν συνεχώς οι 2 Μ.Κ.Ο που έχουν αναλάβει εργολαβία την προστασία των λύκων. Μεγάλες αγέλες 12 ατόμων (εντωμεταξύ αγέλες τέτοιου μεγέθους υποτίθεται ότι βρίσκονται μόνο στην Βόρεια Αμερική και στον Καναδά) να περιδιαβαίνουν σε καθαρά πεδινή περιοχή σκορπώντας τον τρόμο, την καταστροφή και τον θάνατο κατασπαράσοντας κυριολεκτικά τα πάντα στο διάβα τους.

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

Featured Image