«Προβληματίζει την Κυβέρνηση η αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για το ηλεκτρικό ρεύμα. Γι’ αυτό κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να το αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά με τις παρεμβάσεις μας και να μετριάσουμε τις συνέπειες. Η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για την στήριξη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών».

Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, «οι ευρωπαϊκές δράσεις για την στήριξη απέναντι στην ακρίβεια δεν πρέπει να αργήσουν. Εφόσον δεν υπάρξουν ευρωπαϊκά μέτρα, θα υπάρξουν εθνικά», τόνισε για μία ακόμη φορά.

«Η επεξεργασία για το δικό μας σχέδιο για τις τιμές στην ενέργεια γίνεται παράλληλα με τις διεργασίες που γίνονται στην ΕΕ», ανέφερε και υποστήριξε ότι στην Ελλάδα «η τιμή της κιλοβατώρας είναι κάτω από τον μέσο όρο σε σχέση με την Ευρώπη επειδή η κυβέρνηση στηρίζει διαρκώς νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Featured Image

Για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα γίνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα. «Η κυβέρνηση με κάθε ευκαιρία επισημαίνει ότι η μισθοί πρέπει να ανέβουν. Αυτήν την απάντηση πρέπει να δώσουμε στην νέα γενιά που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται από αλλεπάλληλες κρίσεις», σημείωσε.

Αναφορικά με τη χαλάρωση των μέτρων για την πανδημία, ο κ. Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών, οι οποίοι «σταθμίζουν τα δεδομένα, εισηγούνται στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση αποφασίζει. Εξάλλου, ακολουθούμε την παγκόσμια τάση, δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με αυτό που κάνουν και υπόλοιποι», σημείωσε.