Στην Κοζάνη βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα 1 Απριλίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη. Τον υπουργό συνόδευε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, οι δύο αντιπρόεδροι του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, καθώς και τοπικοί βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

Τον υπουργό υποδέχθηκε μπροστά από το διοικητήριο της περιφέρειας στη ΖΕΠ ο κ. Αμανατίδης, ενώ ακολούθησε συνάντησή τους στο γραφείο του Περιφερειάρχη, παρουσία τοπικών βουλευτών και αρμοδίων φορέων, ενώ έπειτα πραγματοποιήθηκε ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση όπου και τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ανοιχτά ζητήματα του αγροτικού κλάδου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αυγενάκης σημείωσε πως βρέθηκε στην περιοχή κλιμάκιο του υπουργείου, συνοδεία της ηγεσίας των οργανισμών ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ, με στόχο τον ανοιχτό διάλογο που είναι βασικό συστατικό της δημοκρατίας αλλά και χρήσιμο εργαλείο με στόχο να πάει ο πρωτογενής τομέας υψηλότερα.

«Είναι υποχρέωσή μας να πάμε ψηλότερα τον πρωτογενή τομέα, είναι υποχρέωση της Ευρώπης να ανταποκριθεί στα ακούσματα, στις προτάσεις και στις ανησυχίες των Ελλήνων και Ευρωπαίων αγροτών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Περεταίρω, ανέφερε πως απόρροια και των πρόσφατων αγροτικών κινητοποιήσεων είναι ότι πολλά ζητήματα που αφορούν την ΚΑΠ πρέπει να βελτιωθούν, για το λόγο αυτό η κυβέρνηση έχει λάβει πρωτοβουλίες, πρωτοστατώντας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Featured Image

«Ο διάλογος δεν σταματάει και η προσπάθειά μας συνεχίζεται για αυτή τη συνεργασία, στην προσπάθειά μας να ενισχύσουμε τις συμμαχίες και να καταφέρουμε πριν τις ευρωεκλογές στη νέα ΚΑΠ», σημείωσε επίσης.

Τόνισε, δε, ότι ο περιφερειάρχης έχει θέσει απολύτως λογικά αιτήματα για μια σειρά αγροτικών θεμάτων, με στόχο απαντηθούν ευρύτερα ζητήματα της περιοχής, με αφορμή την απολιγνιτοποίηση. «Ενωμένοι πετυχαίνουμε περισσότερα και ο πρωτογενής τομέας έχει ανάγκες, αλλά η κυβέρνηση θέτει τα αγροτικά ζητήματα πολύ υψηλά στην ατζέντα», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Γ. Αμανατίδης τόνισε πως στη συνάντηση θα τεθούν τόσο θέματα που αφορούν την περιοχή, αλλά και θέματα οριζόντιου χαρακτήρα αγροτικής ανάπτυξης. «Εμείς θα μεταφέρουμε τις απόψεις του περιφερειακού συμβουλίου, τις συζητήσεις που κάναμε με τους αγρότες και θα ακούσουμε τη στρατηγική του υπουργείου για εθνικού και τοπικού χαρακτήρα ζητήματα», σημείωσε ο κ. Αμανατίδης.

Δείτε σχετικά βίντεο

Newsroom Agronewsbomb με πληροφορίες από kozan.gr και e-ptolemeos.gr

Featured Image