Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση και ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε χθες Δευτέρα 22 Απριλίου το ΥπΑΑΤ.

Δείτε αναλυτικά το σχετικό πρόγραμμα:

Β) De Minimis

Aναμένεται απόφαση από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με σκοπό την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) στους πλοιοκτήτες των επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών των Περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με σκοπό τη στήριξή τους από την κακοκαιρία Daniel κατά το έτος 2023, συνολικού ύψους κατά ανώτατο όριο 1.662.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι ήδη έχουν καταβληθεί 976.558 ευρώ σε 403 δικαιούχους.

Γ) Γεωργικό Αποθεματικό

15,8 εκ. € δόθηκαν ήδη από το Γεωργικό Αποθεματικό του 2023, για όσους παραγωγούς δεν είχαν – εκ του κανονισμού του ΕΛΓΑ- υποχρέωση να ασφαλιστούν (πτηνοτρόφοι, χοιροτρόφοι, καλλιεργητές αρωματικών, πτηνοτρόφοι κ.α).

4) Ενισχύσεις

· Πληρωμή συνδεδεμένων ενισχύσεων ύψους 245 εκατ. ευρώ εντός Απριλίου

Featured Image

· Εντός χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση πληρωμών 425.000.000 εκατ. ευρώ για τα οικολογικά σχήματα πριν το Πάσχα. Λειτούργησε πλατφόρμα για διορθώσεις.

· Λειτούργησε επιτυχώς πλατφόρμα για διορθώσεις στην βασική ενίσχυση για την κατανομή των 88 εκατ. ευρώ που δεν είχαν απορροφηθεί. Ο πληρωμές θα ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα.

· Οι αιτήσεις ΟΣΔΕ 2024 άνοιξαν εγκαίρως την 1η Απριλίου – πέρσι είχαν ανοίξει τον Αύγουστο. à Επαρκής χρόνος για ολοκλήρωση ελέγχων και να γίνουν οι πληρωμές με τον βέλτιστο τρόπο.

· Έναρξη των διαδικασιών προκειμένου να αποπληρωθούν οι δικαιούχοι για τα έτη 2014-2019 με βάση την παλιά ΚΑΠ όσο και για τη μεταβατική περίοδο 2020- 2022.

· Ξεκίνησε η εκκαθάριση των 16.000 δεσμευμένων ΑΦΜ και αποδέσμευση των νομίμων. Τα υπόλοιπα θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

· Σταδιακός έλεγχος και πληρωμή όσων δικαιούχων έχουν προσφύγει και δικαιωθεί από τη Δικαιοσύνη για λάθη στην πληρωμή παρελθόντων ετών.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image