Δυστυχώς από ότι φαίνεται σε κάποιους δεν αρέσει ότι φέτος έχει ανέβει η τιμή στο αιγοπρόβειο γάλα και ξεκινάει από τιμές 1,60 με 1,70 ευρώ/κιλό. Κάποιοι ξεκίνησαν να κινδυνολογούν για την φέτα και τις τιμές των κτηνοτρόφων. Το ότι επιτέλους οι κτηνοτρόφοι συμφώνησαν σε κάποιες τιμές ικανοποιητικές όταν τα τελευταία έτη μόνο οι ζωοτροφές και η ενέργεια έχουν αυξηθεί πολύ με δυσβάσταχτα κόστη.

Μάλιστα άρχισε να διακινούνται κάποια ρεπορτάζ σε site ή στην TV και να γράφονται διάφορες ανακρίβειες του στυλ : ” θα πούμε το τυρί-τυράκι”, “Είδος πολυτελείας η φέτα” κ.α.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε τα ρεπορτάζ από megatv, opentv & 2 link που έχουμε παρακάτω.

Που είναι η αλήθεια και που το ψέμα για την τιμή της φέτας;
Τιμές παλιές
Οι τιμές που ανακοινώνονται το διάστημα αυτό μεταξύ κτηνοτρόφων και γαλακτοβιομηχανιών ή τυροκομιών είναι για δημιουργία και συσκευασία φέτας για μετά, για από εδώ και πέρα. Αυτά που υπάρχουν στα σουπερμάρκετ είναι με τις παλιές χαμηλές τιμές. Που σημαίνει ότι διαψεύδονται οι διάφορες κασάνδρες ή παπαγαλάκια αν θέλετε.

Λάθος πληροφόρηση
Η παραπληροφόρηση ή πιο σωστά η μονόπλευρη πληροφόρηση και ενημέρωση που γίνεται από τα τηλεοπτικά κανάλια γίνεται διότι τα σουπερμάρκετ ως γνωστόν δεν τα πειράζουν γιατί είναι γνωστό ότι οι 10 μεγάλοι όμιλοι δίνουν διαφήμιση στην τηλεόραση.

Featured Image

Τι συμβαίνει με τις τιμές
Πιθανή άνοδος τιμών μπορεί να συμβεί σε όλα τα προϊόντα, ανάμεσα σε αυτά και στην φέτα. Δύο είναι οι λόγοι, να την ανέβασε ο έμπορος που έχει την φέτα ως προϊόν ή το πιθανότερο τα σούπερ μάρκετ που για άλλη μια φορά βρίσκουν να αισχροκερδούν με όχημα την φέτα που είναι γνωστό πόσο θρεπτικό και νόστιμο τυρί είναι εις βάρος των καταναλωτών.

Του Ντίνου Μακά

Είδος πολυτελείας η φέτα: 45% πάνω μέσα σε έναν χρόνο – Πού μπορεί να φτάσει η τιμή της (ieidiseis.gr)

Φέτα: Έγινε είδος πολυτελείας – Φτηνότερη στην… Αγγλία παρά στην Ελλάδα | in.gr