Φουντώνουν τα σενάρια για πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης 2023, ακόμα και σε… περισσότερες των δυο δόσεων.

Όλο και πιο κοντά σε ένα ακόμα ναυάγιο με τις πληρωμές φαίνεται πως βαδίζει η κυβέρνηση, έχοντας αποτύχει παταγωδώς στη μετάβαση του πολυθρύλητου ΟΣΔΕ στο κυβερνητικό νέφος και στο gov.gr.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα 21 Αυγούστου πολλοί λίγοι είναι οι αγρότες που έχουν ενημερωθεί πλήρως για τα οικολογικά σχήματα και το τι θα ισχύσει με την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης του 2023. Είναι ενδεικτικό, όπως καταγγέλλουν αγρότες και κτηνοτρόφοι στο Agronewsbomb, ότι αν και πήγαν από νωρίς για την υποβολή της δήλωσης, εντούτοις, τα ΚΥΔ δεν ήξεραν τι ισχύει. Σε πολλές περιπτώσεις οι υπεύθυνοι των ΚΥΔ οριστικοποίησαν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ με βάση το περσινό ΟΣΔΕ, κάτι που θα φέρει τεράστιες περικοπές στα ποσά της επιδότησης. Μια επιδότηση, που όπως διαμορφώνονται πλέον τα πράγματα και ασχέτως της παράτασης που έχει δοθεί στο ΟΣΔΕ ως τις 11 Σεπτεμβρίου, κανείς δεν γνωρίζει αν και σε ποιό χρόνο θα πληρωθεί και αν η πληρωμή θα γίνει Οκτώβριο και Δεκέμβριο όπως είθισται.

Την ίδια ώρα σε δύσκολη θέση με την κατάσταση στις πληρωμές (το πιο σημαντικό πράγμα για τους αγρότες, μαζί με τις τιμές των προϊόντων) έχει ήδη προλάβει να βρεθεί και ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος λέει πως θα τα… βάλει με τα συμφέροντα… Πλην όμως, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι πρέπει να είναι ενήμεροι για το ποιός θα αναλάβει πάλι τα έργα του ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω διαγωνισμών και όχι να θεωρεί πως βάλλονται τα συμφέροντα από την κυβέρνηση… χωρίς αυτό να ισχύει πραγματικά στην πράξη.

Featured Image

Σημειώνεται πάντως πως οι διοικητικές πράξεις είναι ανοιχτές έως τις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν όντως θα τηρηθούν και οι υποσχέσεις των υπεύθυνων για αποπληρωμές επιδοτήσεων παλιότερων ετών ως τα μέσα Οκτώβρη.

Όπως πάντως διαλαλεί ο Λευτέρης Αυγενάκης όπου βρεθεί και όπου σταθεί η κατάσταση αυτή με τα κάθε είδους συμφέροντα “πρέπει να τελειώσει και το ΟΣΔΕ στο gov να λειτουργήσει”. Μέχρι τότε βέβαια οι διαγωνισμοί για τα μεγάλα έργα θα προχωρούν κανονικά και οι αγρότες που θα πάρουν κουρεμένες επιδοτήσεις, θα πληρώνουν για μια ακόμα χρονιά επιπρόσθετα χαράτσια για υποτιθέμενες “υπηρεσίες”.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image