Featured Image

Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα εντείνονται τα φαινόμενα απόπειρας εξαπάτησης ή και εξαπάτησης τελικά αγροτών. Άγνωστοι, κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και μέσα από αγγελίες, βρίσκουν μεθόδους για να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από αγρότες που εξαπατήθηκαν και έδωσαν προσωπικά τους στοιχεία στους επίδοξους απατεώνες.

Απάτη με μηνύματα μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο Agronewsbomb αγρότες δέχονται σωρεία μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία συνιστούν απόπειρα απάτης. Φίλη του Agronewsbomb δέχτηκε το μήνυμα “Καλησπέρα, σας έχω μια πιστωτική επιστολή, μιλάμε μόνο για τον κύριο Daniel Frillone, έναν συγκεκριμένο δανειστή και αποφάσισα να πάω κοντά του. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν σαν άλλους ψεύτικους πιστωτές, αλλά αυτός ο κύριος είναι φοβερός, ειλικρινής και σοβαρός. Έλαβα το δάνειό μου των 90.000 € συμπεριλαμβανομένου του 02% σε λιγότερο από 72 ώρες μετά το τέλος της διαδικασίας. Επικοινωνήστε λοιπόν μαζί του κάθε φορά που χρειάζεστε δάνειο από ένα έντιμο και αξιόπιστο άτομο. Εδώ είναι το email του: d*******[email protected] WhatsApp: +337742248**”.

Άλλος φίλος της ιστοσελίδας μας δέχτηκε το μήνυμα “Γεια σας, καλησπέρα κύριε και κυρία ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗ Προσφέρουμε σοβαρά και τίμια δάνεια μεταξύ 3.000 και 5 εκατομμυρίων ευρώ με αποπληρωμή μεταξύ 2 και 35 ετών με ετήσιο επιτόκιο 2%. Η μηνιαία πληρωμή ξεκινά τρεις μήνες μετά τη λήψη του δανείου. Ενδιαφέρονται?” και στη συνέχεια άλλο προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του απέστειλε μήνυμα “Γεια σας κύριε/κυρία Επιτρέψτε μου να επικοινωνήσω μαζί σας σήμερα. Θέλω να σας ενημερώσω ότι είμαστε άτομα που χορηγούμε οικονομικά δάνεια για να βοηθήσουμε άτομα που έχουν ανάγκη. Γνωρίζουμε ότι η κρίση στην ήπειρό μας έχει αποδυναμώσει τις τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά μας ιδρύματα. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την προσφορά μου για πίστωση ή δάνειο μετρητών μεταξύ ιδιωτών, αυτό το δάνειο είναι προσβάσιμο σε όλους, είτε είναι άνεργοι, είτε είναι απαγορευμένοι είτε έχουν τραπεζικό μητρώο. Συνεργάζομαι επίσης με άτομα που έχουν ανάγκη που αναζητούν οικονομική βοήθεια για να δουν τη δουλειά τους να γίνεται ή να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Προσφέρω δάνειο 2000 ΕΥΡΩ έως 5.000.000 ΕΥΡΩ σε όποιον μπορεί να το αποπληρώσει με επιτόκιο 2% για όποιον ενδιαφέρεται, γράψτε μου μην σοβαρεύεστε, μείνετε μακριά. Απλά ειλικρινής και αξιόπιστος. Επικοινωνήστε μαζί μας στο από το whatsapp +63 950 ****** για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά μας.”

Featured Image

Άλλο προφίλ αποστέλει μηνύματα τύπου “εια σας, Συγγνώμη για αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας μαζί σας, μόλις είδα το προφίλ σας και σκέφτηκα ότι είστε το άτομο που χρειάζομαι. Με λίγα λόγια, με λένε BARTEAUX Charline, ολλανδικής καταγωγής και ζω στη Γαλλία. Πάσχω από μια σοβαρή ασθένεια που με καταδικάζει σε θάνατο, είναι ο καρκίνος του λαιμού. Έχω ένα ποσό 250.000 ευρώ που θα ήθελα να το δωρίσω σε έναν έμπιστο και έντιμο άνθρωπο για να το χρησιμοποιήσει με σύνεση. Είμαι ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης εισαγωγής κόκκινου λαδιού στη Γαλλία και έχασα τον άντρα μου πριν από 6 χρόνια, κάτι που με επηρέασε πολύ και δεν μπορούσα να ξαναπαντρευτώ μέχρι σήμερα. Δεν είχαμε παιδιά. Θα ήθελα να κάνω αυτό το ποσό ένα δώρο πριν από το θάνατό μου, ότι οι μέρες μου μετρούν για την έλλειψη αυτής της ασθένειας για την οποία δεν είχα άλλη θεραπεία εκτός από ένα ηρεμιστικό στη Γαλλία. Θα ήθελα να μάθω αν μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό το δώρο.Σας πήρα να μου απαντήσετε”.

Χρειάζεται αυξημένη επαγρύπνηση όλων μας και κυρίως να θυμόμαστε να μη διαμοιραζόμαστε προσωπικά ή άλλα στοιχεία μας με αγνώστους που δείχνουν να έχουν αρχικά “καλές προθέσεις”.

Agrogata

Φωτογραφία από mohamed Hassan από το Pixabay