Featured Image

Η Ιταλία δρομολογεί μέτρο ύψους 1,5 δισ. ευρώ για ηλιακή ενέργεια στον τελευταίο όροφο στη γεωργία.

Η Ιταλία εξέδωσε διάταγμα που προβλέπει την έναρξη ενός μέτρου ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,65 δισ. USD) για τη στήριξη της ηλιακής ενέργειας στον αγροτικό τομέα της Ιταλίας, το οποίο υπεγράφη την Παρασκευή από τον υπουργό Γεωργίας Στέφανο Πατουανέλι. Τα κεφάλαια για την πρωτοβουλία έχουν διατεθεί ως μέρος του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ιταλίας και το μερίδιο ύψους 40% θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση έργων στις περιοχές Abruzzo, Basilicata, Calabria, Campania, Molise, Puglia, Σαρδηνία και Σικελία.

Στόχος του μέτρου είναι η υποστήριξη της εγκατάστασης 375 MW φωτοβολταϊκών (PV) πάνελ σε κτίρια του κλάδου,συμπεριλαμβανομένων των αγροτοβιομηχανικών χώρων. Το Ιταλικό Υπουργείο δήλωσε ότι σειρά έχει να ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη συνέχεια θα ξεκινήσει διαγωνισμός για την υποβολή αιτήσεων για έργα.

Η στήριξη θα μπορούσε επίσης να καλύψει το κόστος ανάπλασης και εκσυγχρονισμού, συμπεριλαμβανομένης, για παράδειγμα, της μόνωσης, η οποία θα συνέβαλε σε καλύτερες συνθήκες για τα ζώα. Η διαφοροποίηση προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα συμβάλει επίσης στη μείωση του ενεργειακού κόστους για τις εταιρείες του κλάδου, σημείωσε το υπουργείο. (1 EUR = 1.100 USD), όπως δημοσιεύει το έγκριτο RenewablesNow.

Featured Image

Απομένει να δούμε αν η Ελλάδα θα ακολουθήσει το παράδειγμα της γειτονικής μας χώρας.

Agronewsbomb

Φωτογραφία από Manfred Antranias Zimmer από το Pixabay