Όλο και πιο κοντά σε ανασχηματισμό της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και αλλαγές. Αλλαγές που εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να ετοιμάσουν και το κυβερνητικό σχήμα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.

Σε αυτή την περίπτωση ο ανασχηματισμός πιθανότατα θα είναι ευρύς αλλά όχι σαρωτικός. Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας και τη δήλωση αυτή επανέλαβε και κατά την μίνι περιοδεία του στο Βόλο την Παρασκευή. Από την άλλη υπάρχει βέβαια και η άποψη πως από το φθινόπωρο ουσιαστικά οι εκλογές παύουν να είναι… εντελώς πρόωρες, αφού η κυβέρνηση θα οδεύει έτσι κι αλλιώς προς το τέλος της θητείας της.

Ανεξαρτήτως του χρόνου των εκλογών πάντως, ένας ανασχηματισμός δεν αναμένεται να σηματοδοτήσει ριζικές αλλαγές σε πολιτικές και άρα και σε πρόσωπα. Στο γαλάζιο παρασκήνιο πάντως πολλοί αναρωτιούνται τι θα γίνει με υπουργούς που έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο του Μαξίμου, όπως ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αλλά φυσικά εάν οι κάλπες απέχουν λιγότερο από ένα χρόνο, το Μαξίμου δε θα ήθελε… γκρίνιες από παραγκωνισμένους.

Featured Image

Ανασχηματισμό σημειωτέον ότι εύχονται φυσικά και πολλοί βουλευτές, διότι προσδοκούν ότι θα είναι η τελευταία ευκαιρία να μπουν και εκείνοι στην κυβέρνηση.

Εκτός του Ανάπτυξης, αλλαγές αναμένονται επίσης στο υπουργείο Υγείας (Πλεύρης) και στο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου η τριάδα Γεωργαντά-Κεδίκογλου-Στύλιου δεν… πείθει με την καμία και κυρίως ο προϊστάμενος Υπουργός ο οποίος και χρεώνεται το φιάσκο με το ΟΣΔΕ.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image