Τι ειπώθηκε για την “κακή διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ” και τον… πρώην πρόεδρο του οργανισμού.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης με κλιμάκιο του Υπουργείου μίλησε για θέματα του αγροτικού κόσμου τη Δευτέρα το μεσημέρι στο αμφιθέατρο της ΖΕΠ.

Να πάρουμε ότι έχουν όλοι οι υπόλοιποι αγρότες στην ΕΟΚ, να δυναμώσουν οι συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών ζήτησε κτηνοτρόφος από τη Δεσπότη, ενώ ο κ Σαράντης από τα Γρεβενά εξήγησε ότι η περιοχή καταρρέει και ο πληθυσμός γερνάει.

Ζητήματα με καλλιέργειες έθεσε ο Δημήτρης Μόσχος από την Καστοριά που είπε ότι η κτηνοτροφία όλο και μειώνεται και υπάρχουν περιοχές της Δ. Μακεδονίας που δεν παράγουν ούτε ένα κιλό αγελαδινού κρέατος. Η νέα ΚΑΠ θα ενίσχυε την κτηνοτροφία συμπλήρωσε κάτι που δεν ισχύει.

Ο υπουργός για την ΚΑΠ είπε ότι δεν περίμενε τις κινητοποιήσεις για την αναμόρφωση της. Μίλησε για τη συμμαχία εννιά μεσογειακών χωρών για τις αλλαγές στην ΚΑΠ και την κλιματική κρίση που υιοθέτησε 19 προτάσεις. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις θέσεις του Λαϊκού Κόμματος προτείνοντας να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους οι ευρωσοσιαλιστές και άλλες παρατάξεις όπως οι Πράσινοι γιατί αλλιώς με τους όρους που θέτουν υπάρχει πρόβλημα στους αγρότες.

Λόγο έκανε για “κακή διοίκηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Είναι και συντονιστής σας” όπως είπε κάτι που είναι γνωστό και “έχει πάει δύο φορές στον Εισαγγελέα” σύμφωνα με τα λεγόμενά του. Τον ονόμασε μάλιστα “δερβέναγα του ΟΠΕΚΕΠΕ λέγοντας ότι δεν είχε καμία επικοινωνία με τις περιοχές της χώρας”.

Featured Image

Υπάρχουν αποφάσεις αγροτών που έχουν δικαιωθεί δικαστικά και δεν έχουν πάρει τα χρήματά τους εξήγησε κάτι απαράδεκτο. “Είναι στόχος μας να περιορίσουμε το πάρτι από τις γαλακτοβιομηχανίες εις βάρος των κτηνοτρόφων. Άμεσα καταβάλλεται η κατανομή του αγροτικού πετρελαίου με τον υφιστάμενο τρόπο. 76 εκ. θα καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ και ξεκινά η διαβούλευση για τον νέο κανονισμό του που είναι απαρχαιωμένος”.

Ικανοποιήθηκε το αίτημα της περιφέρειας να δοθούν έξτρα 1,5 εκ στην Περιφέρεια για ένταξη επιλαχόντων στο leader. Το αίτημα αυτό ξεκίνησε από Γιώργο σε Γιώργο όπως είπε και δεν μπορεί να τους χαλάσει χατίρι.

Ούτε ένα σημείο από τις 18 προτάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που κατατέθηκε στον κ. Μπαγινέτα δεν υλοποιήθηκε πρόσθεσε ο κ. Θωμάς Μάνος. Αν χαθεί η αγροτιά χάνεται και η Περιφέρεια τόνισε. Τα φασόλια είναι απούλητα όπως και τα μήλα λόγω ελληνοποιήσεων.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Πηγή: prlogos.gr

Featured Image