Στην ουσιαστική επαναλειτουργία και αναβάθμιση της ιστορικής Γεωργικής Σχολής Μεσσαράς, προχωρεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Με στόχο να ξαναγίνει η Σχολή επίκεντρο της εκπαίδευσης των αγροτών μας και να αποτελέσει πρότυπο γεωργικής σχολής για τη χώρα μας, ο κ. Αυγενάκης συγκαλεί αύριο, Πέμπτη, στις 13.00, σύσκεψη στις εγκαταστάσεις της Σχολής, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, των Δημάρχων Γόρτυνος και Φαιστού, του ΓΓ του ΥΠΑΑΤ, Γιώργου Στρατάκου, του Προέδρου του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, Σέρκο Χαρουτουνιάν, του καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην ΓΓ του ΥΠΑΑΤ, Χρ. Αυγουλά και της καθηγήτριας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, Μαρίας Μιχαλοπούλου, εκπροσώπων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, του Προέδρου της Αναπτυξιακής Κρήτης, εκπροσώπων της Διαχειριστικής του Προγράμματος Αγροτικής και της Διοίκησης της Γεωργικής Σχολής Μεσσαράς.

Ιδιαίτερη σημασία έχει επίσης η επίσκεψη του ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη την Παρασκευή, στις 11.00, στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, ένα από τα τέσσερα Μεσογειακά Αγρονομικά Ινστιτούτα του Διεθνούς Κέντρου Ανώτατων Μεσογειακών Γεωπονικών Σπουδών (CIHEAM), το οποίο εστιάζει στο τρίπτυχο: Μεσογειακή γεωργία, τρόφιμα και αγροτική ανάπτυξη. Το έργο του Μ.Α.Ι.Χ. είναι εκπαιδευτικό και ερευνητικό. Δίνει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών μετά από διετή φοίτηση και προάγει μέσω των ερευνών που διεξάγει τη μεσογειακή γεωργία. Παράλληλα συμβάλλει στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των 13 μελών που συναποτελούν το CIHEAM.

Το πρόγραμμα του Λευτέρη Αυγενάκη

Αύριο, Πέμπτη, 17 Αυγούστου, στις 10.45, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης που θα γίνουν στο Σωκαρά του Δήμου Γορτύνης, στο Ηράκλειο της Κρήτης, για την εκτέλεση 27 πατριωτών από τα ναζιστικά στρατεύματα.

Στη συνέχεια, στις 13.00 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα επισκεφθεί την Γεωργική Σχολή Μεσσαράς.

Featured Image

Στις 18.00 ο Λευτέρης Αυγενάκης θα προεδρεύσει σε σύσκεψη στο Δημαρχείο στις Μοίρες, για την ασφάλεια και την αστυνόμευση στην περιοχή, μετά τα τελευταία περιστατικά εγκληματικότητας, στην οποία θα μετέχει ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, Νικ. Σπυριδάκης και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Την Παρασκευή, 18 Αυγούστου, στις 11.00, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα επισκεφθεί το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, συνοδευόμενος από τον ΓΓ του ΥπΑΑΤ, Γ. Στρατάκο και τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρ. Αυγουλά.

Στις 12.30, στο Μ.Α.Ι.Χ,. ο Λευτέρης Αυγενάκης θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους Αγροτικών Συνεταιρισμούς από τους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου, με τους οποίους θα συζητήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τις προοπτικές του πρωτογενούς τομέα στις περιοχές τους.

Αμέσως μετά, ο ΥπΑΑΤ θα επισκεφθεί το Ινστιτούτο Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου στα Χανιά, το οποίο, μεταξύ άλλων, σχεδιάζει και υλοποιεί ερευνητικά και πιλοτικά έργα για την επίλυση των προβλημάτων και τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργειών της ελιάς, εσπεριδοειδών, υποτροπικών φυτών, αμπέλου και κηπευτικών.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image