Έξαλλοι οι κτηνοτρόφοι της βόρειας Ελλάδας.

“Παρακολουθώντας τις ανακοινώσεις του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ για πληρωμές αλλά και για τον προγραμματισμό πληρωμών ενισχύσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, μέχρι το τέλος του έτους, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και δεν έχει προβλεφθεί καμία πληρωμή, για την εξόφληση των συνδεδεμένων ενισχύσεωντης κτηνοτροφίας.

Εκκρεμότητες συνδεδεμένων για το αιγοπρόβειο (γάλα)και βόειο κρέας (γέννες) του 2022, οι οποίες τα προηγούμενα έτη εξοφλούνταν πριν την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης, δηλαδή εντός Οκτωβρίου.

Σας υπενθυμίζουμε επίσης, αν το έχετε ξεχάσει, ότι με βάση την τροποποιητική ΥΑ375/224528/19-7-2023η οποία φέρει την υπογραφή σας, πρέπει να πληρωθούν οι βοοτρόφοι που δικαιούνται τη συνδεδεμένη ενίσχυση για τις γέννες των βοοειδών, με επιπλέον 20,5 Ευρώ για κάθε επιλέξιμο ζώο, αφού ο ΟΠΕΚΕΠΕ δε λογάριασε σωστά την ενίσχυση πριν την πρώτη πληρωμή!!!”, τονίζουν μεταξύ άλλων σε επιστολή που απέστειλαν προς το ΥπΑΑΤ οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Featured Image

Σύμφωνα πάντως με όσα ανέφερε προ ημερών ο ΥφΑΑΤ Στ. Κελέτσης στη βουλή, τα υπόλοιπα συνδεδεμένων θα πληρωθούν ως το τέλος τους έτους.

Δείτε όλη την επιστολή

ΥΠΟΛΟΙΠΑ-ΣΥΝΔΕΔΕΜΈΝΩΝ

 

Featured Image